Полицейски служител е ранен със стоп патрон при преследване на

...
Полицейски служител е ранен със стоп патрон при преследване на
Коментари Харесай

Арестуваните след гонката с пострадали полицаи - дрогирани

Полицейски чиновник е ранен със стоп патрон при гонене на автомобил в региона на Бургас. Инцидентът е станал през вчерашния ден, оповестяват от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Около 19 часа на контролно-пропускателния пункт " Пода " чиновници на " Гранична полиция " са подали сигнал за прекъсване на автомобил със софийска регистрация, чийто лидер не се подчинил на разпорежданията и увеличавайки скоростта, траял в посока Бургас. Последван е от длъжностен автомобил, като е поискано в допълнение полицейско подпомагане.

Автомобилът се насочил към местността " Върли бряг " по черни пътища. В центъра на местността заради придвижване с несъобразена скорост той блъска два служебни автомобила, паркирани за блокиране на пътното платно.

Единият от тях отскача и наранява полицейски чиновник. Той е прегледан в УМБАЛ-Бургас и освободен за домашно лекуване с фрактура на лявата ръка, без заплаха за живота.

В опита автомобилът да бъде спрян са създадени изстрели със стоп патрон. Засегнат е втори полицейски чиновник, който е настанен за наблюдаване в поделение " Хирургия " в УМБАЛ-Бургас.

Преследваният автомобил е спрян на входа на Средец. Задържани са лидерът му - 29-годишен престъпно проявен и осъждан и неговият 41-годишен сателит.

Водачът е тестван за алкохол. Дрегерът отчел негативна проба. Пробата за приложимост на амфетамин и метаамфетамин е била позитивна. Тестван е и другият мъж. Алкохолната проба е била негативна, а за опиати позитивна. Двамата мъже са арестувани за период от 24 часа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР