Полицейски сили за борба с безредиците в Хонконг използваха лютив

...
Полицейски сили за борба с безредиците в Хонконг използваха лютив
Коментари Харесай

Полицията разпръсна протестиращи в Хонконг

Полицейски сили за битка с безредиците в Хонконг използваха пикантен спрей, с цел да разпилян стачкуващи, събрали се на митинг, с цел да отбележат първата годишнина от продемократична протестна демонстрация в метростанция, която беше потушена със мощ, съобщи Франс прес.

Десетки хиляди стачкуващи се събраха пред метростанция Принц Едуард с настъпване на нощта. Те скандираха продемократични лозунги и сложиха цветя пред станцията. Полицията бързо разгласи проявата за противозаконна и служители на реда с палки и с пикантен спрей пристигнаха, с цел да разпилян множеството. Над 10 души са били задържани.

При разпръсването на демонстрацията имаше случай с бременна жена, която полицията бутна и тя падна на земята, а след това беше пратена за проучвания в болница.

На 31 август предходната година служители на реда нахлуха в станцията на метрото Принц Едуард и бяха снимани да бият няколко души във влака. След това на публицисти и на медици беше отхвърлен достъп до станцията, с цел да оказват помощ на ранените.

Искането за следствие на дейностите на полицията по време на митингите се трансформира в едно от главните претенции на продемократичните протестиращи и на правозащитниците. Те упорстват и за прошка на арестуваните над 9000 души и за свободни избори.

Китайските и хонконгските управляващи отхвърлиха настояванията и описаха митингите като скрит план, подхранван от чужбина за дестабилизиране на Китай.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР