Полицейски началници атакуват неудобния на статуквото следовател от СГП Бойко

...
Полицейски началници атакуват неудобния на статуквото следовател от СГП Бойко
Коментари Харесай

Само във Фрог: Чувствителни полицейски шефове цапардосват неудобния следовател Бойко Атанасов с жалба до Гешев

Полицейски началници нападат неуместния на статуквото следовател от СГП Бойко Атанасов. Шефът на дирекция „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи старши комисар Стефчо Банков персонално пуснал сигнал до основния прокурор Иван Гешев за това, че до момента в който Атанасов правил следствени дейности против ченге от Столична дирекция на вътрешните работи - обиск, претършуване и изземване, не позволил двама оператори от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи да снимат.
Това излиза наяве от Справка от 18 март т. година на прокурор Стелиана Кожухарова от ВКП до зам.-главния прокурор Красимира Филипова. От документа се схваща, че Стефчо Банков се ожалил на Гешев, че държанието на Бойко Атанасов е изцяло неприемливо. Преценил също по този начин, че „ преди всичко уронва престижа на правосъдната система и цели да дискредитира основния прокурор “.

В цялата тази история е намесен и зам.-шефа на престъпна полиция на Столична дирекция на вътрешните работи Калин Ленков, който в действителност имал задача да заведе операторите до стаята, където се провеждали дейностите по следствието. Ленков твърдял, че Атанасов му се изсмял в лицето, „ споделил, че взе участие в следващия „ цирк “ на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата и това да го съобщи на основния прокурор Иван Гешев и да му изпрати доста поздрави от него “. Калин Ленков подскочил като пуканка от обстоятелството, че Бойко Атанасов го потупал " фамилиарно " по рамото. Полицейският началник се оказал извънредно сензитивен и раним, тъй като възприел думите на следователя като „ насмешка “ против Гешев.

На всички тези изказвания, следовател Бойко Атанасов дава отговор пред проверяващите сигнала от ВКП: „ Не съм изразявал персонално отношение нито към управлението на прокуратурата, нито към министър на вътрешните работи. Напротив, считам, че нито основният прокурор, нито министърът на вътрешните рабати биха си разреши да наредят дейности по опорочаване на следствието “. След това Атанасов обстойно и нашироко изяснява обстановката.

В умозаключение от ВКП установяват, че Бойко Атанасов е работил вярно. Установява се още, че той не е употребявал обидни думи, изрази или дейности. „ Потупването по рамото е фамилиарно, само че не и обидно или жестоко нарушаващо публичните правила на държание “, се отбелязва в документа.

Припомняме ви, че против Бойко Атанасов се пишат непрестанни сигнали, като има и такива от медии, свързвани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР