Полицаят, отказал 10 000 евро подкуп, разкри подробности за случката.

...
Полицаят, отказал 10 000 евро подкуп, разкри подробности за случката.
Коментари Харесай

Първи думи на полицай Александър Каленски отказал подкуп от 10 хиляди евро

Полицаят, отказал 10 000 евро рушвет, разкри детайлности за случката. Шофьорът, който ги е предложил, по време на инспекция в София, е бил под въздействието на три типа опиати, а след задържането си е опитал да вербува чиновниците на реда и със златен часовник, оповестява Българска национална телевизия.

Мъжът е сирийски жител с бежански статут у нас, заяви на брифинг пред медиите младши контрольор Александър Каленски, единият от служителите на реда, които са го задържали.

Мл. контрольор Каленски описа, че е бил на нощно дежурство със своя колежка, когато получили сигнал на кавга на пътя.

" Около 1.00 часа получихме сигнал за зародил скандал на кръстовището на булевардите " Дондуков " и " Мария Луиза ". Трябваше да тестваме водачите за наркотични субстанции и приложимост на алкохол. Единият от тях се оказа позитивен за 3 типа опиати - канабис, амфетамин и метамфетамин. Закопчахме с белезници лидера и го поставихме в патрула ".

Мъжът помолил чиновниците на реда да му отхлабят белезниците, тъй като го болели ръцете.

" В момента, в който понечих да го откопчая, той държеше в ръцете си две пачки с по 50 евро и ги избута към мен, като съобщи, че сумата е 10 000 евро, че желае да е свободен и помоли да му върнем свидетелството за ръководство, защото му било извънредно належащо. Веднага докладвахме на началника на групата, той уведоми дежурната част, на място дойде екип от 5-о районно и разказа банкнотите ".

Впоследствие водачът е превозен към токсикологията. По време на пътуването декларирал, че има в себе си още 3000 лева и златен часовник, които също предложил на служителите на реда.

Мъжът е сирийски жител с документи за емигрант, като разговарял с служителите на реда на български. Разказал, че има превоза компания, която се занимава с транспорт на товари от Турция до България.

" Дори и за миг не си помислих да взема парите, това не ми е първият задържн рушвет. Досега три пъти са ми предагали подкупи и тримата са арестувани ", сподели мл. контрольор Каленски.

Мъжът е арестуван за 24 часа в Пето районно ръководство и е глобен за осъщественото нарушаване. Предстои прокуратурата да поеме случая.

Той е бил спрян за рутинна инспекция в региона на столичния бул. " Дондуков ” към 1.30 часа тази нощ. Тестван е за приложимост на опиати, тестът се оказала позитивна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР