Полицаят, който застреля 17-годишния младеж е заявил, че съжалява и

...
Полицаят, който застреля 17-годишния младеж е заявил, че съжалява и
Коментари Харесай

Трета нощ безредици във Франция: Сблъсъци, арести, палежи и разбити магазини


Полицаят, който простреля 17-годишния юноша е декларирал, че съжалява и е сломен

Трета поредна вечер на бурни вълнения в цяла Франция откакто 17-годишен юноша бе убит от служител на реда. Безредици имаше в района на Париж, в други френски градове и даже в Белгия.

Арестувани са над 420 души, от които 242 в региона на Париж. На крайник са били над 40 000 служители на реда.

Банков клон в парижкото предградие Нантер бе запален през вчерашния ден вечерта, като пламъците обгърнаха и намиращи се над него жилищни пространства.

Били са палени коли, а други блъскани в магазини в символ на възмездие за гибелта на младежа Нахел. Бил е разрушен магазин на спортната марка Nike в Париж, написа Би Би Си.

В Монтрьой в източната част на Париж младежи, въоръжени с палки, нападнаха аптека, Макдоналдс, банкомат и други магазини. Полицията отговори със сълзотворен газ, заяви Le Monde.

Лил, Лион и Бордо бяха ситуирани специфични полицейски елементи.

В Марсилия библиотека е била обект на вандалска демонстрация. Полицията е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне 150 души, които са се опитвали да повдигнат барикади.

Адвокатът на служителя на реда, който простреля 17-годишното момче е декларирал, че отговорния служител на реда се е извинил на фамилията и е „ сломен “. Полицаят е упрекнат в съзнателно ликвидиране.

Местните медии оповестяват, че конфликтите са се популяризирали в Брюксел, столицата на Белгия.

В сряда се състоя възпоменателен марш за Нахел, воден от майка му Муния. В първото си телевизионно изявление тя сподели, че не упреква цялата полиция - единствено служителя на реда, който е създал смъртоносния изстрел.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР