Полицаят, който нападна мъж на бензиностанция във Велинград, ще бъде

...
Полицаят, който нападна мъж на бензиностанция във Велинград, ще бъде
Коментари Харесай

Полицаят, набил мъж във Велинград, даден на прокуратурата

Полицаят, който атакува мъж на бензиностанция във Велинград, ще бъде съден за едро безчинство.

Срещу него е формирано дисциплинарно произвеждане със заповед на шефа на пазарджишката Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи ст.комисар Йордан Рогачев. Проверката ще би трябвало да обясни и за какво в работно време еднообразен въоръжен чиновник е приложил физическа мощ против жител поради персонален спор.

Самият пострадал описа за неприятната преживелица пред bTV. Освен вътрешното следствие на полицейската дирекция казусът се проверява и от Районната прокуратура във Велинград. Злоупотребилият със служебното си състояние ще бъде изместен в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Септември.

Както се оплака Иван Китанов, той е бил атакуван на бензиностанцията от униформения служител на реда, а ръкопашната офанзива била снимана от охранителна видеокамера. Случката е станала на 16 декември, когато Иван бил нощна промяна на въпросната бензиностанция. Пред обекта спрял полицейски автомобил, от който слязъл служителят на реда и почнал да постанова с юмруци мъжа. " Имахме къс диалог и по-късно се стигна до разпра “, описа пред камерата пострадалият.

Той прецизира, че спорът сред него и служителя на реда е на персонална основа и е от половин година. Веднага по-късно Китанов се обадил на телефон 112, изпратен бил различен екип служители на реда, които снели показания и от двамата. Непосредствено след случилото се велинградчанинът е подал тъжба до полицейското ръководство в курортния град, както и до министъра на вътрешните работи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР