Полицай, шофьор и трима мигранти са приети в столичната болница

...
Полицай, шофьор и трима мигранти са приети в столичната болница
Коментари Харесай

Полицай с опасност за живота след катастрофата с мигранти, оперират го в УМБАЛ Св.Анна

Полицай, водач и трима мигранти са признати в столичната болница „ Св. Анна “ тази заран, откакто полицейски микробус и автомобил, цялостен с мигранти катастрофираха в София. Полицейският чиновник е в доста тежко положение, с черепно-мозъчна контузия. Има заплаха за живота, обявиха за БГНЕС от здравното заведение.

В момента оперират по неотложност служителя на реда, потърпевш тази заран при злополука с мигранти. 

След края на интервенцията ще има брифинг, оповестяват от УМБАЛ " Св. Анна “-София.

При водача на микробуса и тримата мигранти, тече диагностика.
Към момента информацията за случая за злополуката е нищожна. Рано сутринта към хотел Ихтиман е бил изработен опит от страна на полицейски чиновници да бъде спрян бус, който е бил марка „ Рено “ модел „ Транзит “ със софийска регистрация. Шофьорът на буса на се подчинява на полицейското предписание и траял в посока София.

На входа на столицата бусът е кръстосан от бус на профилираните полицейски сили. Вместо да спре водачът на буса се блъска с полицейския бус. Вследствие на това има един полицейски чиновник, който е в тежко положение с заплаха за живота, а други двама са с пострадвания. 

„ Посегателството против полицейски чиновник е посягане против страната. Бяхме очевидци на сходни случаи в Бургас. В момента се повтаря цялата тази покруса “, съобщи пред БГНЕС представителят на основния прокурор Сийка Милева.

„ Тъй като делото е с огромна правна трудност, основният прокурор разпореди следствието да се организира от Националната следствена работа “, добави тя.

За да се спрат сходен жанр произшествия от Прокуратурата упорстват за взаимоотношение на институциите, с Министерство на вътрешните работи и другите служби, изключително на фона на засилващия се през последните месеци миграционен напън.

„ Трябва да има и строги санкции за подобен жанр закононарушения, тъй като наказванията за транспортиране на мигранти са извънредно леки “, безапелационна е Сийка Милева.

БГНЕС напомня, че това е следващият случай с полицейски чиновници и мигранти у нас за последните месеци.

В края на август, при опит да спрат рейс, цялостен с мигранти, животът си изгубиха служителите на реда Йордан Илиев и Атанас Градев. Това се случи в Бургас.

В началото на месец ноември българският служител на реда - младши контрольор Петър Бъчваров, бе погубен в граничната зона в землището на село Голям Дервент, на границата сред България и Турция, от изстрел, създаден непосредствено против него. Според следствието причинителите влезнали на територията на България през дупка в оградата и са стреляли и по българския граничен патрул. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР