Полицай е подал сигнал срещу кмета на село Побит камък

...
Полицай е подал сигнал срещу кмета на село Побит камък
Коментари Харесай

Полицай подаде жалба срещу кмет за агитация в секция


Полицай е подал сигнал против кмета на село Побит камък Антон Мехов, че прави противозаконна пропаганда в изборната секция.

Жалбата, импортирана от началника на Районното ръководство във Велинград Стоян Кюпов, е прегледана от Районната изборна комисия (РИК), която обаче не открива нарушавания.

Проверка е посочила, че локалният властник е в секцията като акредитиран представител на съответна партия, както и че не пропагандира, а ава упътвания и инструкции по отношение на метода на гласоподаване с машината. Председателят на СИК и упълномощения представител на Политическа партия „ Движение за права и свободи “ са предизвестени, че инструкции за гласоподаване може да дават единствено членовете на СИК и никой различен, написа Марица.

Проверен е и сигнал за потребление на език, друг от българския, в две секции в Септември. Тези изказвания също не са се потвърдили. Дадени са инструкции на ръководителите на секция № 132900001 и на секция 132900002 в община Септември да се употребява единствено българския език в изборните пространства.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР