Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора, не са реагирали

...
Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора, не са реагирали
Коментари Харесай

Случаят от Стара Загора: Установено е, че полицаите, задържали Пламен Пенев, не са реагирали правилно

Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора, не са реагирали вярно. Това сподели тази заран в предаването " Събуди се " по NOVA шефът на Националната полиция Атанас Илков.

" Не мога да кажа че са реагирали вярно, тъй като всички видяхме, че има пропуски в тяхната реакция. До един миг те изпълняваха отговорностите си в вярната посока. Те не съумяха да овладеят страстта и адреналина ", счита ком. Илков.

Бившият първенец по битка Пламен Пенев почина след гонка с полицията по улиците на Стара Загора при в началото неразбираеми условия на 30 декември. В началото се съобщаваше, че е умрял в резултат на злополука с една от преследващите го патрулки, с каквато приключва гонката. По-късно се появиха фрагменти от очевидци, на които се вижда по какъв начин мъжът е жив, когато служители на реда го вадят със мощ от автомобила, с цел да го задържат, и ползват мощ.

Аутопсията на правосъдните медици сподели, че Пенев е умрял от задушаване по време на ареста си, защото петима служители на реда са го притиснали по този начин, че той не е можел да си поеме въздух.

Директорът въпреки всичко съобщи, че е рано да се слага оценка на работата на цялата дирекцията в Стара Загора, защото вътрешната инспекция продължава.

" Ако следствието потвърди, че служителите на реда са работили погрешно, ще бъдат отстранени ", сподели той той.

Илков разкри и какво тъкмо са съобщили на телефон 112 мъжете, подали сигнала против Пенев.

" Съобщено е за мъж, който е нападателен и най-вероятно взима нож.Той демонстративно показва непокорство и не изплълнява полицейските нареждания ", сподели комисарят, като добави, че нож въпреки всичко не е бил открит.

След случая в Стара Загора Министерство на вътрешните работи стартира образования, в хода на които полицейските чиновници ще упражняват по какъв начин да работят в сходни обстановки.

Освен това, до няколко месеца всички служители на реда ще бъдат оборудвани с персонални камери. Министерство на вътрешните работи стартира процедура по закупуването на 17 000 броя.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР