Полицаите в Обединените арабски емирства са снабдени с умни каски,

...
Полицаите в Обединените арабски емирства са снабдени с умни каски,
Коментари Харесай

Полицаите в ОАЕ мерят температурата на стотици хора с умни каски

Полицаите в Обединените арабски емирства са снабдени с " умни " каски, които сканират телесната температури на стотици хора в минута като част от ограниченията за битка с пандемията от новия

ковид, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Каските, които се нуждаят от по-малко време и контакт от обичайните термометри, мерят температурата от разстояние пет метра и могат да " прегледат " до 200 души за една минута.

Китайската компания Кей Си Уеърабъл, създала каските, към този момент е продала над 1000 от тях и има поръчки от Близкия изток, Европа и Азия.

" Умните " каски към този момент са публикувани във всички полицейски сектори в Дубай, с тях са снабдени и патрулните служители на реда, които са първа линия ", сподели чиновник на полицията в Дубай. " Ако някой има нараснала температура, вземаме нужните ограничения, с цел да го спрем и по-късно парамедици го водят до най-близкото лечебно заведение ".

Полицията в Дубай употребява каските, с цел да сканира хората в гъсто обитаеми региони, в това число и в изолирани квартали на служащи имигранти. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР