Полицаите у нас няма да спрат протестите си, предаде кореспондентът

...
Полицаите у нас няма да спрат протестите си, предаде кореспондентът
Коментари Харесай

Полицаите няма да спрат протестите си

Полицаите у нас няма да спрат митингите си, съобщи кореспондентът на NOVA в Пловдив. Това стана ясно след ексклузивен федеративен съвет на чиновниците, работещи в Министерство на вътрешните работи.

На националното заседание, провело се  в Пловдив, те излязоха с декларация, в която декларират, че „ не одобряват политиката по приходите в Министерство на вътрешните работи и бранш " Сигурност ", провеждана от ръководещата коалиция. Не приема метода, по който стартира реформирането на Министерство на вътрешните работи и в случай че продължи да се отдалечава от записаното в Програмата за ръководство на Р България, ще се опълчи интензивно. Възлага на Управителния съвет при липса на договаряне по тези проблеми да продължи протестната акция на СФСМВР с всички вероятни средства “.

Припомняме, че недоволството на служителите на реда е против ниското възнаграждение и изискванията на труд. Протестиращите упорстват за най-малко 20% нарастване на главните заплати и се оповестиха срещу следващата, съгласно тях, промяна „ на парче “. Пожарникарите са разтревожени от неяснотата към концепцията за изваждането на структурата от системата на Министерство на вътрешните работи и обособяването й като независима държавна организация. Към настояванията им се присъединиха  чиновниците на жандармерията и надзиратели, работещи в арестите и пандизите у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР