Полицаите имат право да произвеждат изстрели срещу заподозрени за престъпление,

...
Полицаите имат право да произвеждат изстрели срещу заподозрени за престъпление,
Коментари Харесай

Бивш ректор на Академията на МВР: Полицаите могат да стрелят след неподчинение

Полицаите имат право да създават изстрели против обвинени за закононарушение, в случай че последните оказват опозиция .

Това стана ясно от думите на някогашният ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи проф. Любомир Тимчев , който изрече съболезнования на околните и роднините на 18-годишното момче, което през вчерашния ден бе простреляно от полицейски чиновник, а по-късно умря в болница. Той цитира закона, съгласно който служителят на реда в тази ситуация е извършил служебните си отговорности :

„ Основание ни дава член 87, алинея 1, т. 3 от ЗМВР, където е ясно посочено, че след предизвестие, което се е случило, полицейският орган може да употребява оръжие при гонене на разположение, извършващо или направило закононарушение от общ темперамент, когато оказва опозиция или не се подчинява. Тази норма преди години не включваше оказването на опозиция “.

Проф. Тимчев изясни, че при по този начин настоящата обикновено не е от голяма важност дали лицето е въоръжено или не, а само дали е направил закононарушение и дали оказва опозиция. Според него образованието в Академията на Министерство на вътрешните работи не е задоволително, а там липсват способни преподаватели , защото те са били изгонени от индивида, който я управлява. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР