Полицаи от чужди държави патрулират по улиците на к.к. "Слънчев

...
Полицаи от чужди държави патрулират по улиците на к.к. "Слънчев
Коментари Харесай

Чешки полицаи патрулират в Слънчев бряг

Полицаи от непознати страни патрулират по улиците на к.к. "Слънчев бряг ". Освен от Румъния за първи път тази година в курорта участват и техни сътрудници от Чехия. Командированите непознати чиновници на реда ще останат у нас до края на месец август, заяви Нова тв.

Всяка заран служителите на реда от Чехия, Полша и Румъния вземат участие в оперативка дружно с българските си сътрудници. Необходимостта от спомагателни екипи служители на реда на север от Бургас станала ясна още през предишното лято. Затова първите командировани в к.к. "Слънчев бряг " към този момент са на пост.

"През предходната година имаше повишен брой на чешки туристи и проблеми с техни проблеми, което наложи да желаяме помощ от тяхното министерство на вътрешните работи ", съобщи Живко Даскалов, шеф на районното полицейско ръководство в Несебър.

"Опитваме се да оказваме помощ, когато хората си губят документите или стават обект на обири в рейс. Има случаи, които не могат да бъдат позволени от българските сътрудници, поради това, че не знаят езика. Тогава работим и като преводачи ", сподели Дмитрий Белотскии, служител на реда от Чехия.

Част от командированите служители на реда за пръв път са в България. Румънският екип е с опит у нас, а някои от тях даже приказват български. Освен по-лесно снемане на показания на потърпевшите, работата на задграничните служители на реда по Черноморието има и различен резултат.

"Когато видят представител на тяхната родна полиция, това им дава успокоение и по-голямо доверие, както към нас, по този начин и към тях. Така доста бързо се вземат решение въпросите им ", добави Живко Даскалов, шеф на районното полицейско ръководство в Несебър.

Към момента полицията в Несебър има потребност от подкрепление от свои сътрудници от Англия и Русия, защото това са двете страни, от които у нас има най-вече туристи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР