Полицаи и служители от клона на Изпълнителната агенция по рибарство

...
Полицаи и служители от клона на Изпълнителната агенция по рибарство
Коментари Харесай

Задържаха 172 килограма незаконно уловена риба

Полицаи и чиновници от клона на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури /ИАРА/ в Монтана са арестували двама бракониери на риба и са иззели употребен от тях автомобил и 172 кг нелегално уловена риба, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Сигнала за бракониерския лов на риба с мрежи в язовир "Огоста " бил получен в дребните часове на предходната нощ. Полицаите и инспекторите от ИАРА отишли на мястото, само че бракониерите тръгнали да бягат с автомобил, уловената риба и мрежите.

Те завили по черен път в полето и съумели да се измъкнат под прикритието на нощта, само че час по-късно били открити дружно с уловената от тях риба в двор в близкото до Монтана село Горно Церовене. Рибата, мрежите и колата "Ауди " са конфискувани, а бракониерите са задържани, прецизираха от полицейската дирекция в Монтана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Промишленият лов на риба в язовир "Огоста " е неразрешен, само че все пак от доста години той е обект на бракониерски нападения. За последните пет години инспектори от ИАРА са иззели над 10 километра мрежи на бракониери, само че това не ги стопира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР