Полицаи бяха нападнати с брадви в ромския квартал на Хасково.

...
Полицаи бяха нападнати с брадви в ромския квартал на Хасково.
Коментари Харесай

Полицаи бяха нападнати с брадви в ромския квартал на Хасково

Полицаи бяха нападнати с брадви в ромския квартал на Хасково. Органите на реда се отзовали на сигнал за фамилен скандал. един от униформените е бил ударен с пестник в лицето. Той е с лека телесна щета, заяви БТВ.
През нощта в сряда служителите на реда получават сигнал от 20-годишна жена, която желае помощ. На дежурния обяснила, че е застрашена от брачна половинка си и свекъра си. Жената твърдяла, че двамата желали да лишават 2-годишното й дете и да я принудят да проституира.

На място идва служител на реда Димитър Кючуков: „ Тръгна да насочва закани за ликвидиране, че ще се лее кръв довечера. Неколкократно бе предизвестен да спре да насочва закани и да съобщи детето на майката. Същият отхвърли категорично”.

Секунди по-късно от близката борова гора излизат още десетина души. След обиди и псувни към служителите на реда, се стига до закани с брадви. Служителите на Министерство на вътрешните работи стрелят във въздуха. Успяват да арестуват петима от нападателите.

В мелето Димитър Кючуков понася удар с пестник в лицето. Установено е, че е с лека телесна щета. Нападнатият служител на реда е безапелационен – случилото се няма да го разколебае.

Близките на арестуването са с друга версия: „ Нито сме крали, нито сме убили…. А те го забират, утрепват го от пердах и не ми го показват”. „ Скарах се с жена си, те идват там горе, събират ни петима индивида. Идваме тука…. вкараха ни долу в мазето, където няма камери и ни пребиха”, изяснява и Христо Янков.

Началникът на Полицейското ръководство в Хасково Иван Расоков счита, че неговите подчинени не са нарушили закона: „ Няма никакви данни за осъществено дисциплинарно нарушаване и каквото и да е превишаване на пълномощията. Плътно съм зад тях, когато си извършват служебните отговорности съгласно закона”.

Единият от нападателите на служителите на реда съумява да избяга. Още се търси. „ Ще бъдат тествани всички, на които той може да бъде да се укрие. В момента във въпросния квартал се ревизират всички влизащи и излизащи МПС-та. Търсят се неразрешени от закона движимости и други извършители на закона. Операцията ще продължи до намирането на лицето”, акцентира шефът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков.

Снощи мъжете бяха освободени от ареста. От прокуратурата оповестиха, че ще им бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР