Политолози и социолози разобличиха твърденията на Кирил Петков, че 84%

...
Политолози и социолози разобличиха твърденията на Кирил Петков, че 84%
Коментари Харесай

Петков си измислил социологическо проучване за Украйна?

Политолози и социолози разобличиха изказванията на Кирил Петков, че 84% от българите са на мнение, че не би трябвало да изпращаме военна помощ в Украйна. В предаването „Референдум“ по Българска национална телевизия те попитаха премиера от кое място са данните му и по какъв начин с две евроатлантически обединения в обединението е направил сходно умозаключение, написа „Трибюн“.

Горещата тематика първа засегна Боряна Димитрова:

„ Министър-председателят е прочел изследване, не знам къде тъкмо, в което се споделя, че 84% от българите не биха желали да поддържат „ военно Украйна “. Нямаме сходни данни в наше изследвания, нито в други. Имаме обаче един различен проблем. Ако 84% не поддържат това, остават 16%. Това е 2 пъти по-малко, в сравнение с вота за партии, които имаха ясна евроатлантическа ориентировка – Демократична България и „ Продължаваме промяната. Ако това е по този начин, значи министър-председателят е водач на едно разпадащо се ценностно болшинство или пък споделя някакви фейкове “.

„ Очевидно има смяна в публичното мнение, и това го регистрираха всички, към Русия. Не виждаме опит за катурване на отзиви на съдружни сътрудници “, съобщи политологът Светослав Малинов.

„ Тези проценти не мога да ги разясня, тъй като няма социологическа организация, която да застане зад тези 84%. Българска социалистическа партия сподели, че изпращането на оръжия в Украйна е алена линия. С тези 84% Кирил Петков се оправдава, че няма да премине линията, тъй като значи разпад на болшинството “, безапелационен беше Димитър Ганев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР