Политологът Яница Петкова коментира днешната среща на лидерите на четири

...
Политологът Яница Петкова коментира днешната среща на лидерите на четири
Коментари Харесай

Яница Петкова: Ще видим до колко ще може да продължи да съществува този диалог. 

Политологът Яница Петкова разяснява днешната среща на водачите на четири от партиите в Народното събрание, свикана от Българска социалистическа партия.

" Какво се случи през днешния ден - един завой от страна на партия ГЕРБ. Говорихме през последните дни, че ръката от тяхна страна беше подадена към " Демократична България ". Очевидно, откакто видяха, че няма да се получи по този метод, се обърнаха към друга партия - Българска социалистическа партия. Този завой, който беше подхванат през днешния ден, демонстрира и нещо друго- за разделянето на разнообразни лагери на обществото в страната, а точно статукво и смяна. Ако партиите на статуквото са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи подкрепени от " Български напредък ", а от другата страна са " Продължаваме промяната " и Демократична България. Ще забележим до какъв брой ще може да продължи да съществува този разговор ", изясни тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Двете партии ще би трябвало да обяснят на електоратите си своите решения и действия. Твърдите им ядра са лоялни - и на Българска социалистическа партия, и на ГЕРБ. Трябва да бъдат положени старания от позиция на обясняването на това решение. " Възраждане " играе своя лична игра. Те съумяха да си намерят ниша. Цялата връзка, която осъществяваше, е по тематики, които сякаш са избягвани от останалите партии ", добави Петкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР