Политологът Андрей Райчев е категоричен, че България се е справила

...
Политологът Андрей Райчев е категоричен, че България се е справила
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Няма кой да излезе срещу Борисов на извънреден вот

Политологът Андрей Райчев е безапелационен, че България се е справила по-добре от прилежащите ѝ страни с преодоляването на ковид и по тази причина министър председателят Бойко Борисов ще завоюва на ексклузивен избор. Според социолога министър председателят може да излезе и да каже, че ни е избавил от рецесията и в този момент желае нов мандат.

" Ако това стане през юни, няма кой да му излезе отсреща ", уточни Райчев и посочи, че огромна спънка за премиера да направи това е, че би трябвало да има длъжностен кабинет преди предварителните избори, който би трябвало да бъде назначен от президента Румен Радев.

" Смятам, че доста по-добре се справихме от позиция на унизителността на ограниченията - вижте в Сърбия се разхождат горили с автомати по улиците, вижте Турция - там позорно лишиха възрастните хора от право да излизат от у дома. Слава богу, в България не се стигна до нищо сходно “, разяснява за БНР Андрей Райчев. Той не приема страната ни да се съпоставя с страни с различен нрав и душeвност като Норвегия и Белгия и даде образец, че би трябвало да се съпоставяме със Сърбия, Турция и Гърция.

" Борисов съответстваше на народа си - когато народът се опасяваше, той сподели, че се опасяваме и няма да излизаме. Когато видя, че се отслабва, и той отслаби. Второ - Борисов съответстваше на Европа, движеше се в темпа на европейската суматоха ", посочи социологът.

Относно държанието на опозицията в рецесията и наложеното изключително състояние в страната, Райчев счита, че управлението на Българска социалистическа партия не се е справило в обстановката и изобщо не може да става дума за плюсове, а по-скоро се броят минусите.

" Социологическите данни са толкоз плашещи. Те са на половината на гласовете си. Дори не изключвам предварителни избори. Само че не предварителни избори, както те се надяваха, а тъкмо по противоположния метод ", разяснява социологът. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР