политолог и заместник-председател на Студентския клуб на политолога към Софийския

...
политолог и заместник-председател на Студентския клуб на политолога към Софийския
Коментари Харесай

Говорят младите политолози: Опитва ли ДПС просто да отслаби Радев?



политолог и заместник-председател на Студентския клуб на политолога към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.
Какъв е вашия взор върху акцията на Движение за права и свободи? Като че ли и в тази акция партията някак страни от общественото пространство, не заема позиции по главните тематики от дневния ред.

Кампанията на Движение за права и свободи постоянно е била за да консолидира своя корав електорат да гласоподава на изборите, с цел да подсигурява своето значимо наличие в Народното събрание. Въпреки своите редки участия по медиите, те са от малцината огромни партии, които към сегашния миг недвусмислено поддържат имунизационния развой посредством персонален образец. Те и не крият своето неодобрение от политиката на Румен Радев. Именно кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент е също сериозен ход, въпреки да липсва високия брой медийни изяви както другите съществени претенденти. Тук от Движение за права и свободи смятам, че не целят безусловно да завоюват изборите, а по-скоро да употребяват структурите си, с цел да повлияят върху изборните резултати и да подсигуряват осъществяване на балотаж. Румен Радев заплашва тяхното парламентарно наличие и те схващат, че единствено на втори тур имат късмет той да не бъде печелившият. В този смисъл акцията на Движението за права и свободи се води по различен метод, обвързван с потреблението на своите видни лица на терен за привличане на гласоподаватели, вместо изяви по малкия екран, които в сегашния спешен миг могат да не бъдат ефикасни за тяхната акция.



Може ли да се твърди, че в актуалната акция, а и с оглед последните социологически данни, Движение за права и свободи съумява да резервира сили, макар глобите по закона „ Магнитски “ и всички обвинявания в корупционни дейности? Как си обяснявате мобилизацията за вота към Делян Пеевски, каква е неговата роля в тази акция?

В интервал от историята, в който те са атакувани от закона „ Магнитски “, партиите на митинга в 45-ото и 46-ото Народно заседание, както и служебните държавни управления и президента, Движение за права и свободи в действителност съумява много ефикасно да резервира своите позиции. Те и рядко са се проваляли в своите инициативи. Действително тяхното място като една от главните партии в Народното събрание е застрашено, само че в предишното те постоянно са намирали метод да се приспособяват и запазят своята задоволително необятна парламентарна представителност. Що се отнася до Делян Пеевски, неговата роля в Движение за права и свободи постоянно е била от огромно значение. Въпреки глобите по закона „ Магнитски “, Делян Пеевски остава един от най-влиятелните персони в Република България. Предстои да разберем по какъв начин ще повлияе на вота с директното си присъединяване в изборите и какво ще цели да реализира като депутат в случай че бъде определен.



В последните седмици съществуват отзиви в общественото пространство, че в идващия парламент към този момент Движение за права и свободи няма да бъде в ролята на балансьор. Как гледате на сходна догадка, Движение за права и свободи ще бъдат ли твърда съпротива в идващото Народно събрание? 

Движение за права и свободи рядко са се обвързвали трайно с политически субекти от непознати партии. Видяхме, че те имаха първична подготвеност да поддържат кабинет на Има Такъв Народ, само че в идващия миг бяха изречени техните думи „ ще се сгодим ние, партиите на статуквото “. Въпреки това бе видяно огромно анти-ГЕРБ/ДПС въодушевление в предходните две Народни събрания и е евентуално да продължи и след изборите на 14-ти ноември. Това дали Движение за права и свободи ще бъдат съпротива зависи от изборния резултат, както и от това дали правилата им съответстват с тези на бъдещия проектокабинет. Фактически, тяхната партия е една от най-сплотените, без очевидни вътрешнополитически битки. Въпреки напъните на мнозина е съвсем невероятно те да бъдат отстранени като детайл от голяма важност на сцената на политическото посланичество.



 Прочетете изявлението относно . Вижте и какво споделиха младите анализатори за  Четете  Какво споделиха младите анализатори за "

Автор на поредицата е Ивайло Илиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР