Политолог и социолог коментираха по БНТ има ли алтернатива на

...
Политолог и социолог коментираха по БНТ има ли алтернатива на
Коментари Харесай

Панчугов и Харизанов: Вариантите за коалиция не са особено големи, но има ли алтернатива

Политолог и социолог разясниха по Българска национална телевизия има ли опция на разновидността да няма коалиция за ново държавно управление: 

" Изглежда още веднъж сме във формализма. Тук не водим диалога всъщност, нито за аргументите, които постановат съставянето на държавно управление, нито водим диалог за това кои са целите, които биха оправдали едно съдружно болшинство каквото и да е то.

Разговорът се фиксира върху към този момент декларирани позиции. Изглежда има нюанси. Не бихме подкрепили държавно управление на ГЕРБ, само че бихме приели поддръжката на ГЕРБ, в случай че формираме някакво държавно управление. Не знам дали се мисли въобще за мандта. Разбирам основанията за отменяне на поддръжка на ГЕРБ, свързани с оценката на предходното ръководство. Тук въпросът е какво следва след отхвърли. Две години следим отвод да се прави нещо. Ако в този момент забележим следващия отвод, в случай че кажат: ние няма да създадем държавно управление, каква е алтернативата, която оферират. Какво ще прави евентуалното ръководство на ГЕРБ с други обединения?! " - разяснява по Българска национална телевизия политологът Христо Панчугов. 

" Историите с разцепени парламентарин групи в никакъв случай не са завършвали красиво, това е замяна на вота на жителите и не мисля, че някой съществено размишлява върху такива разновидности, с изключение на може би хора вътре в самите структуи и хайлайф вътре в самата политическа мощ. " - добави социологът Георги Харизанов.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР