Политиците в новото 48-о Народно събрание се сблъскаха жестоко още

...
Политиците в новото 48-о Народно събрание се сблъскаха жестоко още
Коментари Харесай

Митрофанова ще бъде поканена за откриването на парламента?

Политиците в новото 48-о Народно заседание се сблъскаха грубо още преди да бъде намерено първото му съвещание. Повод е станал щекотливият въпрос дали на тържественото разкриване на Народното събрание да участва съветският дипломат Елеонора Митрофанова. В последна сметка, не са се разбрали и парламентарната администрация ще позволи на дипломата да взе участие в събитието.

Според източници на " ", въпросът е провокирал спор на неофициална колекция на представители на парламентарните обединения, на която е била разисквана организацията на работата на Народното събрание. По протокол традиция на него участват представителите на задграничния дипломатически корпус.

От Демократична България обаче са възразили, че съветският дипломат, като представител на страна агресор, не трябва да бъде канена на откриването на Народното събрание. Политическа партия са приели тези причини. Очаквано, на това са възразили Българска социалистическа партия и " Възраждане ", които са оповестили, че сходно отношение е неприемливо по отношение на посланика на страна, с която имаме дипломатически връзки. ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Български напредък " не са заели позиция по проблема – макар че партиите на Бойко Борисов и Ахмед Доган се показват за поредни поддръжници на евроатлантическата ориентировка на страната.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР