Политиците, които ще направят коалиция след изборите, ще имат подкрепата

...
Политиците, които ще направят коалиция след изборите, ще имат подкрепата
Коментари Харесай

Страхил Делийски пред Lupa.bg: Инвеститори ще натискат партиите за кабинет

Политиците, които ще създадат коалиция след изборите, ще имат поддръжката на не повече от една осма от гласоподавателите. Елитът не е зает да дава отговор на упованията на големи групи хора, тъй че той може да прави какво пожелае. Това съобщи пред Lupa.bg политологът Страхил Делийски във връзка предстоящото съставяне на кабинет.  

 „ Тежките условия и националният интерес могат да накарат политиците да се държат на висотата на отговорността. Те ще кажат: „ Ние сме изправени в невиждана обстановка и би трябвало да сме на нивото на упованията на българския народ, да загърбим егоистичността си и партийното си мислене ”. Има и различен вид: „ Ние сме в заплаха, западните полезности би трябвало да бъдат избавени ”, уточни политологът.

По думите му каквато и коалиция да се направи, тя ще е с извънредно ниска поддръжка от обществото. Тя ще има най-малко 80% против себе си.

„ Дори да се сътвори болшинство и да се гласоподава, то не може да се ръководи, когато против всяко управническо деяние се чака опозиция. Това ще се случи без значение от метода, по който бъде разказано държавното управление. То ще бъде функционалност на комплицирани политически връзки и салда. Как ще бъдат удържани в обстановката, в която има декларативна нетърпимост и поляризация сред елитите, е обособен въпрос ”.

 „ Пролетта чакаме пари от Европа. Немалко спонсори и политически вложители тези пари са ги надиплили по план-сметките си. Те ще упражнят напън върху партиите, които ще влязат във властта. Затова ще се откри някаква формула за ръководство ”, уверен е анализаторът.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР