Политиките на администрацията на американския президент Джо Байдън се превърнаха

...
Политиките на администрацията на американския президент Джо Байдън се превърнаха
Коментари Харесай

Орбан обвини САЩ за упадъка на Европа

Политиките на администрацията на американския президент Джо Байдън се трансфораха в основен фактор за упадъка на Европа на фона на украинския спор. Това съобщи унгарският министър председател, представен от Magyar Nemzet.

Коментара си той направи на закрита среща с членове на ръководещата дясна коалиция на " Фидес " и Християндемократическата национална партия.

По време на съвещанието Орбан уточни главните съперници на алианса - " провоенни интернационалните групи по ползи, които включват администрацията на Байдън, провоенни брюкселски бюрократи и провоенни политици ".

По думи на Орбан " Европа е отслабнала през последната година, тъй като администрацията на Байдън отстоява ползите си в Брюксел без ограничавания, за сметка на европейските ползи ".

Унгарският министър председател посочи, че отговорът на спора в Украйна и " цунамито от наказания " са се отразили на стопанската система на Европа, до момента в който Съединени американски щати, които разполагат с задоволително евтина сила, са съумели да избегнат тези провокации.

Той съобщи, че Европа е изгубила своята самостоятелност, икономическа и военна мощност единствено за една година и акцентира Унгария, че би трябвало да отбрани личните си ползи, с цел да устои на разразилата се стихия.

За да реализира това, Будапеща би трябвало да " отбрани позицията си за мир против администрацията на Байдън и Брюксел ", да отбрани унгарската стопанска система посредством битка с инфлацията и да укрепи своята войска, уточни Орбан.

Той разясни, че Будапеща не поддържа никого в спора в Украйна, тъй като " в тази война не може да има победител ".

Москва не може да завоюва заради помощта, която Западът дава на Киев, само че Русия е нуклеарна мощ, а " една нуклеарна мощ не може да бъде притисната в ъгъла ", предизвести Орбан.

Унгария неведнъж е призовавала Русия и Украйна неотложно да се спогодят за преустановяване на огъня, като в същото време се е противопоставяла на глобите, наложени от Запада на Москва.

Миналата седмица Орбан съобщи, че наказателните ограничения не са съумели да сложат завършек на военните дейности, а вместо това са навредили на стопанската система на Европа.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР