Политиката за Западните Балкани е съществена за Европейския съюз, а

...
Политиката за Западните Балкани е съществена за Европейския съюз, а
Коментари Харесай

Антонио Таяни: Да дадем €10 млрд. за инфраструктура на Балканите!

Политиката за Западните Балкани е основна за Европейския съюз, а стабилността в региона е основна за стаболността на целия алианц. Това показа ръководителят на Европейския парламент Антония Таяни по време на брифинг в НДК след първия панел от диалозите на водачите на Европейски Съюз и Западните Балкани.

"Предложих по време на срещата пакет за растежа на страните от Западните Балкани от 10 милиарда евро нови европейки вложения в този район за инфраструктура, пътища, цифрова мрежа ", съобщи Таяни.

"Срещнах се със сръбския президент Вучич. По време на срещата ни подчертах своето единодушие с предлагането на Европейска комисия Сърбия и Черна гора да станат членове на Съюза преди края на 2025 година Разбира се, би трябвало да се съблюдават разпоредбите и да работим доста през идващите години ", сподели още ръководителят на Екологичен потенциал.

Той уточни, че страните от Западните Балкани би трябвало да съблюдават разпоредбите на Европейски Съюз - отбрана на свободата на словото, повече бистрота и господство на закона, само че счита, че те са на прав път.

Председателят на Екологичен потенциал означи, че са разисквани и други две тематики - миграцията и недопускането на джихадисти, които се завръщат по родните си места от Сирия и Ирак. По думите му този проблем визира главно Косово и Босна и Херцеговина.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР