Политиката си е политика, но на празник като на празник.

...
Политиката си е политика, но на празник като на празник.
Коментари Харесай

Политиците честитят 8 март: Признание към българските жени, че са по-добрата половина

Политиката си е политика, само че на празник като на празник. Ето по какъв начин политиците не пропуснаха да честитят Осми март на българските дами.

Пръв президентът Румен Радев разгласява поздрава си в профила си във Facebook. Обръщението му е илюстрирано със фотография с цветя. 

" Скъпи дами и майки, бъдете щастливи, бъдете обичани и ценени! Продължавайте да бъдете наша опора и ентусиазъм! Честит празник! ", пожела президентът.



Вицепремиерът Мария Габриел честити празника с видеообръщение също в обществената мрежа. 

" Честит 8 март, скъпи дами! Бъдете обичани и ценени, а със познание и творчество ни вдъхновявайте да бъдем по-добри. Вярвайте в себе си, преодолявайте с лекост провокациите и сбъдвайте фантазиите си с убеденост и кураж ", написа Габриел в профила си във Facebook.

" Днес означаваме празника на дамите, които дават мощ, обединяват и посредством своя гений и капацитет уголемяват кръгозора ни към света. Аз не отстъпвам правата на дамите, тъй като те вършат света и обществата ни по-добри и по-справедливи. Жените и девойките са вдъхновяващи водачи и иноватори. Те имат потребност от всеки глас, с цел да дадем видимост на гения, опита и фантазиите им. Имат моята поддръжка ", съобщи външната министърка.



Тя благодари на външния министър на Германия Аналена Бербок за прелестната самодейност по случай Международния ден на дамата, с която насочваме апел за ускорение на напредъка за по-приобщаващ и равнопоставен свят.



Мотото на деня за 2024 година е: " Да вдъхновим приобщаването на дамите ", като акцентът е включването на дамите във всички области на живота, без значение от възраст, раса и изповедание, прецизира Българска телеграфна агенция.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков не пропусна дамите още при откриването на пленарното съвещание, отдадено напълно на парламентарен надзор.

" Да сте щастливи, горди и уверени. Приемете нашето самопризнание, че сте по-красивата и по-добрата половина от човешкия жанр, както и признателност. Честит празник ", пожела на българките Желязков.

Министърът на стопанската система Богдан Богданов пък изненада соцлидерката Корнелия Нинова с букет в пленарната зала, до момента в който тя го атакуваше с въпроси за рокадите и положението на държавното дружество " Ел Би Булгарикум " по време на парламентарния надзор.
 Снимка: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР