Политиката се оказа доста сложна игра, може би аз все

...
Политиката се оказа доста сложна игра, може би аз все
Коментари Харесай

Ива Митева: Парламентът утре ще констатира, че мандатът, връчен на ИТН, е приключил неуспешно

Политиката се оказа много комплицирана игра, може би аз към момента не съм научена да я играя, съобщи ръководителят на Народното събрание и народен представител от „ ИТН “ Ива Митева в коментар за създалата се политическа обстановка в страната.

„ Разколебана съм като цяло от политиката. Виждам всички народни представители от всички парламентарни групи, към този момент съм досадила да споделям, само че нещата от другата страна са още по-различни “, уточни тя пред репортерите. На въпроса ще бъде ли още веднъж претендент за народен представител от „ ИТН " при възможни нови предварителни парламентарни избори, тя отговори: „ Не знам какво решение ще взема, разсъждавам го. Нека да забележим втория и третия мандат, има поръчки третият мандат да бъде осъществен сполучливо “.

Според нея от ден на ден младежи би трябвало да навлизат в политическия развой без да се опасяват. „ Най-трудно ми е с НСО. Момчетата са прелестни, аз съзнавам, че това е тяхната работа, само че моята персонална независимост е нарушена “, уточни тя за държавната защита, която по закон би трябвало да я следва неразделно като ръководител на Народното събрание.

Ива Митева удостовери и по какъв начин ще протече утрешното гласоподаване. На провелите се през днешния ден два председателски съвета, на които участваха и адвокати от президентската институция, е реализирано единодушие, че кандидатурата на Пламен Николов за министър председател няма да се гледа всъщност, както и оферти от него състав на кабинета, а ще се дебатира и гласоподава само волеизявлението му да се отдръпна от процедурата в последния миг. Така, със собствен акт, Народното събрание ще установи, че мандатът, връчен на „ ИТН “ е завършил несполучливо, което ще отпуши процедурата той да отиде при втората политическа мощ. „ Да се завърти рулетката, както казвате публицистите “, изясни Митева.

Гласуването е планувано да бъде първа точка в дневния ред на Народното събрание на съвещанието в четвъртък.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР