Политиката по управление на отпадъците е чист отпадък и то

...
Политиката по управление на отпадъците е чист отпадък и то
Коментари Харесай

БСП: Докога проблемите с управлението на отпадъци ще се прехвърлят на фирмени субекти?

Политиката по ръководство на отпадъците е чист боклук и то опакован в съвременна опаковка на угриженост за екологията и извършване на евродирективи . Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов в имитация към министър Нено Димов по време на петъчния парламентарен надзор
То пристигна по отношение на ръководството на отпадъците и случая с изгорялата автомагистрала " Струма ". " Силно се надявам да сте оценили щадящия метод, по който зададох въпросите към вас. Обаче нека не си мислите, че това е от необикновен почит към властта, тъй като - не.
Очаквах, както ми отговорихте, да ми отговорите в детайли: дати, инспекции, комисии. Вината очевидно се трансферира върху фирмени субекти . Разказахте за подхванатите ограничения, само че като процедура в страната и в ръководството постоянно след случаите някой различен е отговорен, постоянно има обещания с изсипани милиони. В случая 1,8 млн. лева от Пътната организация.
Не чаках да поемете повече осъзната отговорност по този случай, тъй като той е много абсурден ", обърна се Манол Генов към министъра на околната среда. " Време е Българската прокуратура, когато има такива произшествия, да насочи острието на ударите си и към държавните институции, тъй като тук този случай най-малко две ведомства трябваше да дават отговор и да им бъдат предявени обвинявания ", съобщи още Генов.
Според него всичко това потвърждава слабостта на страната. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прикани Манол Генов да зададе въпроса си и означи, че има разделяне на управляващите.
От своя страна министърът на околната среда Нено Димов изрази вяра, че Генов като депутат не го поучава да не извършва законите. " Процедурата, по която се върви с предписанията, с налагането на влезнали в действие постановленията и продължаването към лишаване на разрешението, не може да бъде случайна.
Законът доста ясно е споделил: в границите на три години - две влезнали в действие. Има едно влезнало в действие и друго, което е в правосъдна фаза. Предполагам не желаете да направя предложение хората да не могат да се пазят пред съда. При всички положения това е развой и той е почнал. Този развой не може да се реши незабавно, без значение, че в някои случаи може да ни се желае ", посочи още министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР