Политиката на страха е популистка. По-страшна е политиката на омразата

...
Политиката на страха е популистка. По-страшна е политиката на омразата
Коментари Харесай

Харалан Александров: Започнахме да напускаме политиката на омразата, Борисов не е препъни камък

Политиката на страха е популистка. По-страшна е политиката на омразата и мисля, че умишлено започнахме да я напущаме, тъй като осъзнахме какъв брой е непродуктивна. Сега ще забележим по какъв начин партиите ще вземат завоя и ще осъществят ли една по-конструктивна политика. Така разяснява в ефира на Нова ТВ днешната политическа обстановка у нас общественият антрополог Харалан Александров.

Не мисля, че ще се стигне до държавно управление, по-скоро вървим към нови избори. (…) Продължава да сме в положение на инерция. Мисля, че страхът е повече у политиците, а не у хората. Политическа партия и Демократична България са разбираемо уплашени, обстановката у нас се трансформира към все по-лошо. Разбираемо е хора, които са обезпокоени, да се държат по-сговорливо, само че не мисля, че вътрешната промяна у тях се е случила, продължава.

Възможно е държавно управление, в случай че се създаден нов роман, който да разреши на ПП-ДБ да резервира своя електорат. Това е изпитание, което изисква доста огромно политическо въображение, което липсва отвън революционния възторг, а когато този възторг се изпари – тези партии изпаднаха в дълбока меланхолия, аргументира тезата си Александров.

Той уточни, че все по-влиятелен става описа за пагубната американската политика, който към този момент е пуснал доста дълбоки корени у нас. А за ПП-ДБ носят огромна отговорност това да се случи.

Борисов да сме смири и всичко ще се оправи е единствено разказ. Но за разлика от други водачи, той не е от тези, които се износват. Борисов е основният камък, а не препъни камък, бе безапелационен Харалан Александров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР