Политиката на РСМ е столетна. Факт е, че македонското освободително

...
Политиката на РСМ е столетна. Факт е, че македонското освободително
Коментари Харесай

Политологът Първан Симеонов: Ту изпитваме близост към Скопие, ту ни дразнят като непослушно дете

" Политиката на РСМ е столетна. Факт е, че македонското освободително решение съдържа доста леви за времето си решения и стартира да гради една политическа еднаквост, която даже и по етнос да е българска, то политически е македонска. Македонизмът обаче, който виждаме през днешния ден, тотално трича българското. Той се пробва да проектира днешното национално в Македония. Дълго обратно, даже и в средновековието. Ако оня македонизъм беше предпазен механизъм, то от средата на предишния век някак се отхвърля самото българско. Как да има пресечна точка, когато държавотворната концепция на РСМ почива на оттласкване от България. Това е протест против бащата ", сподели още Симеонов в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич " по

" България в последните десетилетия не демонстрира дейна външна политика. България има голям народен комплекс за непълноценност, имаме комплект на губещи, може би поради свръх напъните, които сме полагали. България не съумява да охранява своя народен интерес, още повече България не си има вяра. Да пуснем една такава Македония, ми се коства като да пуснем още съветско въздействие в Европейския съюз ", разяснява политологът.

" Аз виждам позиция " нищо и в никакъв случай ". А по какъв начин тогава ще разберем когато сме съумели и има ли аршин за триумф с РСМ. Реакции от вида " да ги пускаме, пък ще забележим, че всичко друго е Русия " е извънредно черно-бяло. В окото на Скопие има греда и ние не можем да се вършим, че не виждаме гредата. Вместо Скопие да върви по непознати столици да лобират, могат да стартират да извършват контракта ", добави Симеонов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР