Политиката на Джо Байдън в Израел провокира недоволство сред арабските

...
Политиката на Джо Байдън в Израел провокира недоволство сред арабските
Коментари Харесай

Daily Sabah: Гневът на арабо-американците вещае беди за Байдън и изборите в САЩ

Политиката на Джо Байдън в Израел предизвика неодобрение измежду арабските американци, застрашавайки изборните му вероятности на президентските избори в Съединени американски щати през ноември, защото основна общественост с въздействие в основни щати, които се трансформират, се отклонява от поддръжката му.

През уикенда мениджърът на предизборната акция на демократа пътува до Диърборн, Мичиган – дом на най-голямата централизация на арабски американци в Съединените щати – и беше подценен от група от дузина чиновници, в това число кмета на предградието на Детройт.

Байдън изиска от Конгреса милиарди долари спомагателна военна помощ за Израел и държавното управление му наложи несъгласие на голям брой апели на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в спора, оставяйки доста мюсюлмани и хора от близкоизточен генезис да се усещат предадени от Демократическата партия, техният някогашен политически дом.

„ Когато определените длъжностни лица гледат на жестокостите в Газа единствено като на избирателен проблем, те понижават нашата неописуема болежка в политически пресмятания “, написа кметът Абдула Хамуд на X за какво е избрал да не се среща с Джули Чавес Родригес.

Коментарите му бяха приветствани от жителите на Диърборн, които показаха паника от ежедневните ужаси в Газа, откогато Израел стартира своята брутална война след нахлуването на Хамас на 7 октомври.

Призив за преустановяване на огъня “

„ Това е геноцид, който се случва против нашите фамилии и нашият народ и хората реагираха доста мощно “, сподели Амер Зар, професор по право и комедиант, пред Агенция Франс Прес (АФП).

„ Ние не поддържаме Джо Байдън при никакви условия – или който и да е политик, почтено казано – който не желае просто да призове за преустановяване на огъня “, добави 46-годишната някогашна сурогатка на Бърни Сандърс.

На 5 ноември Байдън е изправен пред тежък реванш против евентуалния конкурент Доналд Тръмп. Люлеещи се щати като Мичиган, Аризона, Джорджия, Пенсилвания и Вирджиния, със забележителен дял мюсюлмани и арабо-американци, могат да бъдат от решаващо значение.

Тези обществено и стопански консервативни групи в миналото бяха считани за естествени републикански гласоподаватели, само че тяхната честност се промени след 11 септември вследствие на политиките за наблюдаване и възприетата ислямофобия на администрацията на Джордж У. Буш.

Байдън завоюва уверено измежду арабите и мюсюлманите през 2020 година Въпреки това, съгласно разбор на Юсеф Чухуд, количествен обществен академик от университета Кристофър Нюпорт, който прегледа данни от социологически изследвания от източници, в това число неправителствената организация Emgage и Съвета за американско-ислямски връзки, мнозина биха могли да останат вкъщи или гласувайте за трета страна през 2024 година

„ В Мичиган, да вземем за пример, това може да значи, че Байдън ще загуби към 55 000 гласа или към една трета от разликата от 154 000 гласа за победа, която той завоюва над Тръмп през 2020 година “, написа Чухуд в The Conversation.



Протестиращи против Байдън

Междувременно изявленията и предизборните събития на Байдън са все по-белязани от пропалестински разрушители, разкривайки разликите в демократичните кръгове с по-младите, по-прогресивни елементи на партията, мощно сериозни към президента.

Дори вероятността за втори мандат на Тръмп – който одобри имиграционна политика, необятно жигосана като „ мюсюлманска възбрана “, която съгласно него ще върне с възмездие, в случай че бъде определен – не е задоволителна, с цел да разубеди гласоподаватели като Зар.

„ Няма да отговаряме на аргумента за по-малката от двете несгоди, ние ще го отхвърлим “, сподели той и добави: „ Няма да носим отговорност за алтернативата “.

Самра`а Лукман, 41-годишен уредник на общността, който е съпредседател на придвижването „ Изоставете Байдън “ в Мичиган, отиде по-далеч, предполагайки, че някои от общността може да гласоподават за Тръмп в символ на митинг.

„ Целта в последна сметка не е просто да изоставим Байдън, а да подсигуряваме, че ще свалим Байдън “, сподели тя пред AFP – добавяйки, че към момента се гордее с някои демократи, в това число Хамуд и конгресмена Рашида Тлаиб.

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР