Политиката, която Сърбия води, включително след войните в Югославия, е

...
Политиката, която Сърбия води, включително след войните в Югославия, е
Коментари Харесай

Каракачанов: Сърбия цели да изсели българите от техните общини ВИДЕО

Политиката, която Сърбия води, в това число след войните в Югославия, е българското население на Цариброд и Босилеград да се изселва по стопански аргументи и по този начин българско национално малцинство да не съществува – не бих нарекъл тази политика „ добросъседство “. Така вицепремиерът Красимир Каракачанов разяснява острото изявление на сръбския външен министър Ивица Дачич по адрес на нашите сънародици.

„ За какви вътрешни работи през днешния ден се приказва в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са единствено 0,26 на 100 от популацията ни. Толкова са българите в Сърбия. Но, България на всяка среща на Европейския съвет слага въпроса за правата на българското национално малцинство? “, запита Дачич в ефира на сръбската държавна телевизия, представен от bTV.

Каракачанов през днешния ден не му остана задължен: „ На въпроса за какви българи става дума… Той доста добре знае – става въпрос за тези българи, които по силата на Ньойския контракт бяха безусловно незаслужено откъснати и дадени на Сърбия без никаква причина, която да го постанова “.

Той напомни и че до 1944 година българите са били подложени на „ геноцид “, а политиката на Белград не се е трансформирала значително и по-късно и обезлюдяването на огромните общини Цариброд и Босилеград е доказателство за това.

„ Това, че България се грижи за своите сънародници, е наше обвързване. След като не го прави по добър метод Сърбия, откакто нашите сънародници недоволстват и имат непрекъснато искания, че се лимитират техните права, най-много във връзка с образованието по български език, значи има някакъв проблем “, акцентира Каракачанов.

Военният министър означи, че „ нападателният звук към България се ускорява “: „ Като вземем поради упоритостите за едно съществено превъоръжаване, като вземем поради и изявленията от доскоро повече от половин година на моя сътрудник – сръбския вонене министър, че Сърбия се стреми към въздушно предимство на Балканите, може би няма да създадем най-спокойния разбор “.

Иначе Каракачанов напомни за заниманието на Ивица Дачич, който се изявява като фолклорен реализатор: „ Хубаво пее. Може би по-добре пее, в сравнение с се изрича политически “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР