Политика по отношение на цените в този бюджет няма. Той

...
Политика по отношение на цените в този бюджет няма. Той
Коментари Харесай

Делян Добрев за горивата: По-добре без тези 25 стотинки, но горивата да са под 3 лева

Политика във връзка с цените в този бюджет няма. Той подсигурява, че цените ще продължат да се повишават. Този бюджет усилва прогнозата си за инфлация за тази година, както усилва и дълга. Така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разяснява актуализацията на държавната сметка.

„ Липсват обезщетения за бизнеса. Той ще би трябвало още веднъж всеки месец да върви да се моли на държавното управление за обезщетения за тока и газа. Тези обезщетения биха удържали инфлацията - това го няма в бюджета. Кризата е обвързвана с цените”, добави още депутатът.

По думите на Добрев отстъпката от 25 ст. за горивата липсва в държавния бюджет. „ Това щяло да бъде през промени в Закона за енергетиката. Тоест, към момента не е несъмнено дали ще стане”, уточни той. И разяснява, че цените на бензиностанциите са се повишили след оповестяването на мярката от държавното управление.

„ По-добре да ги няма 25-те стотинки, само че цената да е под 3 лева - естествена. Отколкото да ти дадат 25 ст. и отново да платиш 3,25 лева Не единствено това - тук се дава на калпак, което е незаслужено. Несправедливо е този, който кара кола за половин милион, и този, който кара такава за 5 000 лева - и двамата да получат по 25 ст. Не се прави по този начин обществена политика”, е мнението на Добрев.

„ Държавата не стартира с смяната. Продължаваме да настъпваме мотиката, тъй като някой мисли, че знае по-добре от останалите”, разяснява той по отношение на въвеждането на две цени за тока. Като посочи, че това е тествано през 2005 година Това обаче криело риск от основаването на доста обособени партиди.

Депутатът уточни, че от ГЕРБ биха дали ваучер за горивата на хората с ниски приходи. Биха заложили ясно и обезщетения за бизнеса до края на годината. „ Третото най-важното е да се борим с инфлацията. Мисля, че ще го създадем по-добре от този кабинет. Най-малкото би трябвало да се изследва за какво горивата са 3,50 лева, при по-евтин нефт от 2012 г.”, съобщи Добрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР