Политическото обединение Левицата събра 2000 подписа за свикване на национален

...
Политическото обединение Левицата събра 2000 подписа за свикване на национален
Коментари Харесай

Левицата готви референдум за 3-ти март, не вярва, че Радев готви политически проект

Политическото обединяване " Левицата " събра 2000 подписа за привикване на народен референдум за оставането на 3 март като народен празник на Република България.

Припомняме, чеедно от главните претенции на " Продължаваме промяната/Демократична България " за промени в Конституцията бе точно промяната на настоящия народен празник с 24 май, тъй като датата била " разделяща ". В следствие обаче двете партии, крепящи " некоалицията " - ГЕРБ и Движение за права и свободи, се отхвърлиха от тази концепция към този момент.

На особено събитие в централата на партия АБВ, в този момент част от " Левицата ", подписите бяха предадени на учен Иван Юхновски, който е измежду главните лица в инициативния комитет зад проектореферендума.

" С огромна сила и предпочитание и най-много увереност, че това е идея, зад която всички стоим и ще продължим да събираме интензивно нови до края на интервала (крайният период за събиране на подписи е 21 декември - бел.ред.) ", съобщи Пламена Заячка от АБВ.

" Няма да измисляме нова история, въпреки и мнозина да се подредиха в тази редица, които желае да трансформира историята. Защото обстоятелствата са обстоятелства, може някои да се пробват да ги трансформират в името на някаква обстановка, само че сърцето на народа не може да се промени ", сподели в границите на формалната част учен Юхновски.

Акад. Юхновски отхвърли още подписката за 3 март да е основа на нов политически план към президента Румен Радев, както подозират някои.

" Заклел съм се с политика да не се занимавам въобще. Приех да вземам участие в тази подписка, тъй като това е идея. Когато стартира тази насмешка с моите патриотични усеща, с възприятията на българската интелигенция, аз просто не устоях и се съгласих да вземам участие. Но в случай че усетя, че подписката се употребява за политически цели, ще се отдръпва неотложно и то обществено ", даде обещание Юхновски

Бройката от 2000 не е окончателната, защото огромен % от събраните такива са пращани непосредствено в инициативния комитет, като цифрата е по-голямо, сподели пред News.bg Румен Петков, водач на АБВ, част от " Левицата ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР