Политическият пиар Нидал Алгафари написа силен анализ по повод историческата

...
Политическият пиар Нидал Алгафари написа силен анализ по повод историческата
Коментари Харесай

Нужно е Велико народно събрание, три варианта защо

Политическият пиар Нидал Алгафари написа мощен разбор във връзка историческата тирада на премиера Бойко Борисов с предложение да се свика Велико национално заседание и да се промени Конституцията. По думите на Алгафари това е било желанието на всички на политическата сцена у нас - и ръководещи, и съпротива.

Политическият пиар очерта обаче три разновидността, защо да се свика Велико народно събрание. Ето какво написа той в персоналния си фейсбук профил.

Приятели,
през вчерашния ден в опит да укроти опърничавата министър -председателят хвърли в спокоен смут всичко що се пробва да се занимава с политика.
Дали би трябвало да се свика Велико Народно Събрание?!

Трябва. Макар и закъсняло би трябвало. Всички, или хайде не безусловно всички, го желаеха. Почти всички на власт и в съпротива се жалваха, че конституцията не разрешавала това или това.
Сега към този момент е реалност и на масата за разискване защо да се свика Велико народно събрание.

Вариант първи е да се свика с цел да се закрие и всички решения да се взимат от тук насетне от Народно заседание.

Втори вид, опозицията и отвън парламентарно показаните партии да стартират надцакването. Да слагат всички кривини в структурирането на властта за разглеждане от Велико народно събрание. Нацианалпатриотите да си слагат техните претенции за фамилни полезности, армията, полицията. Либералите да изискат противоположното на националпатриотите.

Президентските съветници да изискат президентска република. Монархистите - монархия. Комунистите да си върнат член първи. Движение за права и свободи да дадат единодушието си за Велико народно събрание единствено в случай че бъде разисквана точката за майчиния език. Еколозите, да се влеят в разискванията, че природата е по-важна от стопанската система. При този вид, с цел да се получи нужният консенсус в обществото, ще са нужни тежки, тромави и доста дълги разисквания, още преди гласуването за Велико народно събрание, камо ли по-късно.

Трети вид, доста звук за нищо. Ще се изпокарат професори и учени, прависти и конституционалисти. Няма да се схванат за броя на народните представители. Няма да се схванат за дотациите, за прага за влизане в Народно събрание. Няма да се схванат за хиляди неща, тъй като сме разединени. Няма да се схванат и тъй като нямаме престижи, които да са безукорни. Няма да се схванат, тъй като интелигенцията ни е разединена поради комата самун, който им се подмята от десетилетия.

Но всеки застанал против концепцията за привикване на Велико народно събрание ще бъде апетитен от всички, като чумав.
Питам се, дали тези, които са ни познати като общественици и политици, са хората, които би трябвало да вземат решение ориста на всички ни. Защо ли? Ще си разреша да ви опиша виц от предишното.

Човек намерил лампата на Аладин. Защото бил чел, знаел, че като я потъркаш излиза дух, който извършва всевъзможни стремежи. Така и станало. Попитал духът: - Какво е желанието ти, индивида?

- Искам - след дълги размишления промълвил индивидът - да построиш мост от тук до луната.
Духът се почесал по голата глава и му рекъл:

- Абе човеко, за какво ти е мост до луната. Толкова бетон, толкоз средства, толкоз труд...Я дай нещо друго.
Тогава индивидът размислил. Прав бил духът.

- Тогава желая да имам имам управници с морал, да не крадат, да са почтени и обективни.
Замислил се духът и почнал да отброява пръстите на едната си ръка.
- Един... ТЦ... Аха двама... Тц.

Дълго мислил и най-после се обърнал към индивида.

- Как искаш да е моста? Двулентов, автомагистрала, с мантинели, с багра ли?
Та каквато и конституция да забъркаме, ще ни би трябвало някой да я съблюдава, а не да търси малки врати да я заобикаля. От познатите ни политически обединения, които ще са основата на Велико народно събрание, на кой ще се доверите? Коя политическа групировка или политик ще ни предложи неподкупни, почтени, милеещи за родината прислужници на народа?

Според мен е доста мъчно, тъй като "Интересът клати феса "!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР