Политическият егоизъм взима връх в парламента. Нашите опоненти тропат с

...
Политическият егоизъм взима връх в парламента. Нашите опоненти тропат с
Коментари Харесай

Красен Кралев: ГЕРБ чува гласа на народа, докато незрелите политици тропат с крачета

" Политическият нарцисизъм взима връх в Народното събрание. Нашите съперници тропат с крачета, тъй като някой им е взел играчката и блокират процесите. " Това съобщи някогашният министър на младежта и спорта и депутат от ГЕРБ-СДС Красен Кралев в Българска национална телевизия.
 
По думите му, хората нямат потребност от незряло политическо държание, а от действителни решения. " Народът ни сподели с вота си: Седнете и се обединете! Ние разбрахме ясно посланието на хората. Трябва да се обединим към дневния ред на обществото, с цел да се оправим с икономическата рецесия, в която ни вкара " Промяната ", съобщи Кралев, представен от Tribune.
 
" Имаме подготвеност да управляваме ", съобщи някогашният състезателен министър. Той изясни, че ГЕРБ-СДС е единствената партия с стратегия за ръководство на България, в която има решения за рецесиите във всеки бранш. " Но ни трябват съидейници. Политиката ни на протегната ръка към останалите партии е реалност, виждате доста взаимни отстъпки от наша страна – макар, че сме спечелили на изборите ", разяснява още Красен Кралев.  
 
По думите му не може да се приказва за скандал с разпределението на комисиите, тъй като за разлика от предходния парламент те са образувани за рекордно бързо време. " Спомнете си, че в предишното Народно заседание опозицията нямаше нито една комисия. В момента сме създали по този начин, че всички партии да има ръководители на парламентарни комисии на симетричен принцип ", изясни националният представител.
 
Красен Кралев беше безапелационен, че 48-мият парламент към момента не е жертван на неуспех, тъй като всеки ден е решителен за това да се образува работещо държавно управление. Той подсети, че единствено преди два дни в Народното събрание беше взето значимо решение за приемане на еврото през 2024 година с болшинство от 157 гласа " за " от страна на проевропейските партии ГЕРБ, Демократична България, Движение за права и свободи и Политическа партия.  
 
На въпрос за връщането на хартиената бюлетина Кралев разяснява, че не може да се приказва за " хартиена коалиция " в Народното събрание, тъй като това значи, че има и " Мадурова коалиция " – на партиите, подкрепящи машините.
 
" Насилственото въвеждане единствено и само на машинен избор е дискриминация към част от българите – това е софтуерен ценз към българския народ, което е нарушаване на Конституцията. Правото на избор на всички български жители е обезпечено. Всеки жител би трябвало да има правото да избира по какъв начин да гласоподава с хартия, или на машина. Това е задачата на ГЕРБ ", съобщи някогашният министър.
 
" ГЕРБ не е участник в разногласието към Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание ", акцентира Красен Кралев. " Ние не сме проявявали интерес към управлението на тази комисия. Доколкото знам през цялото време тя е поискана от Движение за права и свободи. Според мен Радостин Василев се вкопчи в управлението на спортна комисия, тъй като единствено преди 2-3 седмица  актуалният състезателен министър Весела Лечева съобщи, че е дала на ГДБОП някои от договорите, сключвани от Радостин Василев. Има съществени подозрения за опит за нелегално заграбване на средства. Органите на реда работят за откриване на случая. Според мен Василев желае да ръководи парламентарната комисия, с цел да постанова напън върху спортния министър ", изясни той.
 
Според Кралев Радостин Василев е бил извънредно слаб и злепоставен министър на младежта и спорта. 
Относно взаимните обвинявания сред Василев и Лечева Кралев разяснява, че в мандата на Радостин Василев има съществени нарушавания като закупуване на непотребен програмен продукт за Национална спортна база на четворно повишена цена.
 
" Скандално е, че е дадена бруталната сума от 2 милиона за реклама на ТОТО-то. Има случаи, в които Неправителствени организации сдружения са получавали по половин милион лв. по подозрителен контракт, подписан в деня на учредяването на въпросните сдружения ", изясни Красен Кралев. По думите сигнала на Василев против Лечева до КПКОНПИ се касае за това, че когато заемаш позицията състезателен министър следва да напуснеш федерацията, в която заемаш управническа позиция. Кралев изясни, че при предходния длъжностен министър на Румен Радев Андрей Кузманов също е имал същия проблем. Но тогава никой не се заинтересува от това.
 
" Помните, че Радостин Василев насочи редица кухи обвинявания против мен. Какво стана? Бяха направени поредност от обстойни инспекции на моята активност като министър – несъмнено, потвърди се, че няма нарушавания. За активността на един министър на спорта би трябвало да се съди по отношението на спортните федерации към него. Питайте ги какво мислят за Радостин Василев, с цел да разберете думите ми ", сподели Красен Кралев.
 
Относно своята трета галерия, която бе показана в галерията на Вежди Рашидов при огромен интерес, Кралев изясни, че рисуването му оказва помощ да изрази себе си. " Изкуството ми оказва помощ да се абстрахирам от политическата среда, наситена с негативна сила. Рисувам от студент, само че се върнах интензивно към изкуството преди 5-6 години, това е моят метод да намеря вътрешното си аз. Благодаря на моя другар Вежди за поддръжката ", сподели още Кралев.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР