Политическият анализатор Борис Станимиров коментира в предаването Пресечна точка вариантите

...
Политическият анализатор Борис Станимиров коментира в предаването Пресечна точка вариантите
Коментари Харесай

Борис Станимиров: Учуден съм от упоритостта на ПП да отидат на избори, при положение, че губят подкрепа

Политическият анализатор Борис Станимиров разяснява в предаването " Пресечна точка " разновидностите за сформиране на държавно управление.

" Нищожен е шанса. Но въпреки всичко е по-голям от държавно управление на малцинството на " Продължаваме промяната ". Аз ще кажа на ГЕРБ това, което споделих през вчерашния ден и на другите: " Вие нямате доверието на обществото, с цел да управлявате независимо ". Това са просто маневри в отговор на другите маневри. Борисов е по-опитен политик. Онези избързаха да предложат малцинството, да заявят нереална рекламация за тяхно партийно ръководство с 60 мандата и сега той е с развързани ръце да предложи същото. Бяха подхлъзнати от личното си прибързване в първите часове след изборите, тъй като и публичното въодушевление, и настройките, са, че по-стабилни неща предвид на целите пред страната беше да продължат диалозите, които започнаха ", сподели Станимиров.

" Те в действителност изговориха законодателните цели, набелязаха значимите цели пред България и по какъв начин ще ги реализиран, оповестиха, че имат доста огромно равнище на припокриване във вижданията, след което взеха решение да си извиват ръцете пред камерите за държавно управление. И с това развързаха на Борисов ръцете за всички разновидности. Включително за отиване на избори, тъй като на мен ми се коства, че към този момент битката е кой да трансферира на другия виновността за отиване на избори. И сега наподобява, че виновността ще отиде в Политическа партия, поради това избързване, че те първи оповестиха такава нереална рекламация. Такива избори за Борисов са ОК, доколкото ГЕРБ на последните няколко избора резервират устойчиво наличие. Те няма да качат повече, няма хора да заобичат занапред ГЕРБ. Те си стоят на едно устойчиво равнище. Но виждаме в техните съперници, че има едно непрекъснато понижаване на гласовете. На предишните избори изгубиха 10 мандата, на тези избори изгубиха 9 мандата, значи на идващите, които в този момент ще провокират през юли, да кажем, че ще провокират 8. Това е моята прогноза. Тогава обаче търпимостта на жителите към всякаква коалиция допустима, стига да има държавно управление, ще бъде доста по-голяма. Тогава времето от ръководството на Борисов ще е минало повече и той ще бъде в по-добро политическо здраве. И тогава " Възраждане ", в случай че следваме тренда през последните няколко избора, ще бъдат още по-силни и ще бъдат неизпълним фактор. А " смяната " ще изгубят още гласове. Тоест, аз не разбирам политическата логичност на тази тяхна непримиримост да отиде страната на избори, в които техните съперници и врагове ще завоюват, а те самите ще изгубят ", учудва се анализаторът.

" Всичко е допустимо. Това са към момента са едни тактически придвижвания по шахматната дъска. Във всеки един миг може да пристигна здрав разсъдък и да се реши нещо, което да е по-разумно. Отсъствието на Демократична България от тази скица, препоръчана от Политическа партия, за мен е обнадеждаващо, тъй като аз няма да укривам, че в тях виждам политическото си посланичество, и в Христо Иванов някакси гласа на здравия разсъдък в последните два Народното събрание. Та, някакси към момента ми се желае, че може да се откри пресечната точка - не за коалиция и да се прегръщат и обичат, а за взаимно задоволително, компромисно, техническо държавно управление, което да даде на Народното събрание време, с цел да реши значимите задания пред България ", приключи Станимиров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР