Политическите дарения от големи компании в САЩ са въпрос, който

...
Политическите дарения от големи компании в САЩ са въпрос, който
Коментари Харесай

Tesla и Berkshire Hathaway не разкриват политическите си дарения

Политическите дарения от огромни компании в Съединени американски щати са въпрос, който нееднократно е водил до обвинявания към тях. Тази година обстановката е малко по-особена, тъй като след месец ще се проведат междинни избори. Очакванията на специалистите са, че те ще бъдат най-скъпите досега.

Реклама
Това е и повода ползата на необятната аудитория към политическите дарения да е огромен. Информацията, която е налична с помощта на Центъра за политическа отчетност, демонстрира, че рекорден брой компании от борсовия показател S&P 500 са пуснали доклади за даренията си.

Три огромни компании обаче не са го създали. Това са Tesla, Berkshire Hathaway и CME Group. Общият брой на неподалите сходни документи компании е 35. Този на подалите обаче е достигнал най-високото равнище в миналото - 380 компании.

Няколко компании от S&P 500 са забранили даренията, откри отчетът на CPA. IBM да вземем за пример има дългогодишна политика, която не разрешава политически разноски, сподели Брус Фрийд, президент на CPA, пред Financial Times. В последните години вложителите слагат фирмите под все по-голям напън да разгласяват сходна информация, тъй като се счита, че криенето й няма по какъв начин да докара до положителни резултати.

В отговор на инвеститорския напън стотици компании разгласяват информация, която не се изисква от закона, в това число какъв брой дават на групи с нестопанска цел. Тези групи постоянно имат политически претекстове и не е належащо да разкриват източника си на финансиране или по какъв начин се изразходват средствата, които са получили.
Реклама
Компаниите и физическите лица са задължени да разкриват дарения за акции пред Федералната изборна комисия, само че републиканците блокираха Комисията по скъпи бумаги и фондовите тържища (SEC) да изисква фирмите да разкриват тази активност в регулаторните отчети. Информацията, която фирмите разгласяват по отношение на надзора на борда върху политическите разноски, също е доброволна.
Свързани публикации Още едни междинни избори 30 септември 2022, 06:25 Могат ли демократите да осуетят републиканска победа на междинните избори в Съединени американски щати 27 септември 2022, 10:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР