Политическата отговорност за това, което става със стратегическа компания, е

...
Политическата отговорност за това, което става със стратегическа компания, е
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Борисов е прав да вижда паралели със зимата през 2013 година

Политическата отговорност за това, което става със стратегическа компания, е на държавното управление. Няма по какъв начин да си измие ръцете с това, че става въпрос за договорка сред частни лица. Тази теза сподели анализаторът Даниел Смилов.
Той дружно с финансиста Емил Хърсев разясниха абсурда към продажбата активите на ЧЕЗ на компания, благосъстоятелност на незнайната Гинка Върбакова.

Правителството си промени позициите няколко пъти – първо, че е частна договорка, след това, че е опит за събаряне на кабинета, а последно – страната да се намеси в договорката. Това демонстрира, че няма генерална тактика и тук слага въпроса за отговорността на ръководещите, акцентира още веднъж той пред bTV.

Мисля, че става дума за проспиване на обстановката. Защото стана ясно, че Българската банка за развиване е знаела за тази договорка, службите са следели по какъв начин върви наддаването на компаниите по тази договорка, аргументира позицията си Смилов.

Според него от тази обстановка се вижда, че има опит за преформатиране на политическото пространство. Българска социалистическа партия се патриотизира, елементарно е да се сглоби ново болшинство. И в този смисъл Борисов е прав да вижда паралели със зимата през 2013 година и е разбираемо неговото говорене, разяснява анализаторът думите на премиера, че някакви „ гадове се пробват още веднъж да повторят обстановката от март 2013 година “.

Що се отнася до това, че ще има трансформира в цената на тока - това е задявка. Смилов счита, че огромният проблем е, че няма стратегически вложител. Не е добър знак обаче след всяка рецесия да променяме закона. Стратегическото мислене допуска да променяме закона преди да се случи рецесията, уверен е Даниел Смилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР