Политическата нестабилност у нас бави реформите в здравеопазването, заяви в

...
Политическата нестабилност у нас бави реформите в здравеопазването, заяви в
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Политическата нестабилност бави реформите в здравеопазването

Политическата неустойчивост у нас бави промените в опазването на здравето, съобщи в ефира на Българска национална телевизия кардиологът проф. Иво Петров, който беше определен за " Лекар на годината ".

Според него бюджетът за здраве у нас въобще не е огромен, както постоянно се твърди, а в противен случай - извънредно стеснен. В същото време в страната ни има два пъти повече лечебни заведения на глава от популацията от междинното в Европа.

Проф. Петров прикани за спомагателни ограничения, които да разрешават по-бърза реакция и първа помощ в случаите на сърдечни проблеми като инфаркт, да вземем за пример.

" Както планираме да има пътища, по този начин би трябвало да планираме да сме здрави и да планираме обществото да може да резервира личното си здраве и да си оказваме помощ един на различен. И когато някой падне на земята със сърдечен арест, няма значение от коя партия е, а би трябвало да му помогнем, тъй като той е частица от нашето общество. Защото човешкият живот е най-голямото благосъстояние на всяка една нация ", съобщи Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР