Политическата криза в Косово се задълбочава. Точно 3 месеца след

...
Политическата криза в Косово се задълбочава. Точно 3 месеца след
Коментари Харесай

Задълбочава се политическата криза в Косово

Политическата рецесия в Косово се задълбочава. Точно 3 месеца след извъндерните парламентарни избори водачът на националистическото придвижване " Самоопределение " Албин Курти се срещна с президента Хашим Тачи и му показа лист с претенденти за един вицепремиер и петима министри, предава БНР.

" Самоопределение " завоюва вота на 6 октомври, само че може да ръководи единствено в коалиция с втория по мощ Демократичен съюз на Косово, отпред с Иса Мустафа. Двете партии не съумяват и до този миг да се схванат за обща стратегия за ръководство.

Президентът Тачи разгласи във " Facebook ", че е дал период на Курти до два дни да показа цялостен състав на възможното си държавно управление. От партията на Мустафа обаче разкритикуваха и Тачи, че няма пълномощия да слага периоди, и Курти - че е постъпил неточно по отношение на възможния си съдружен сътрудник.

Сред номинациите за министри, които водачът на " Самоопределение " е показал пред президента, прави усещане тази за министър на външните работи. Кандидатът е Блерим Река, който напролет на предходната година беше претендент за президент на Северна Македония, само че отпадна в първия кръг на изборите. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР