Политическата буря в Словакия се разрази с още по-голяма сила

...
Политическата буря в Словакия се разрази с още по-голяма сила
Коментари Харесай

Политическа криза в Словакия след убийството на журналиста Ян Куцияк

Политическата стихия в Словакия се развихри с още по-голяма мощ през вчерашния ден, откакто министър председателят Роберт Фицо упрекна президента Андрей Киска, че дестабилизира страната с апела за промени в държавното управление или за предварителни избори, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът насочи този апел след убийството на проверяващия публицист Ян Куцияк и приятелката му и сподели, че това са съгласно него вероятните способи за превъзмогване на сериозната политическа рецесия.

В телевизионно послание през вчерашния ден Фицо освен упрекна президента, че се пробва да дестабилизира страната, само че и че може би американският милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос е забъркан по някакъв метод, показва АП. Фицо сподели, че Киска и Сорос са се срещнали в Ню Йорк на 20 септември и изиска президентът да изясни за какво се е срещнал със Сорос, защо са говорили и за какво не е взел на срещата представител на словашкото външно министерство.

Киска победи Фицо на президентските избори през 2014 година, припомня АП.

Президентът отвърна на премиера с изказване на кабинета му, че Фицо употребява тайни теории, с цел да отвлече вниманието от политическата рецесия.

В последното си незавършено следствие Куцияк разкриваше въздействието на италианската мафия в Словакия и вероятните й връзки с доближени на Фицо. Журналистът и приятелката му бяха открити убити на 25 февруари.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР