Политическата безизходица в Пакистан след неубедителните избори миналата седмица не

...
Политическата безизходица в Пакистан след неубедителните избори миналата седмица не
Коментари Харесай

Няма признаци за формиране на ново правителство в Пакистан

Политическата невъзможност в Пакистан след неубедителните избори предходната седмица не сподели признаци за край във вторник, като най-големите групи към момента не могат да се спогодят за образуването на съдружно държавно управление , предава " Ройтерс ".

Пакистанската мюсюлманска лига-Наваз (PML-N) на някогашния министър председател Наваз Шариф, най-голямата партия след вота на 8 февруари, съобщи, че продължава да договаря с Пакистанската национална партия (PPP), втората по величина, за реализиране на партньорство.

Лидерът на PML-N Шехбаз Шариф провокира самостоятелни членове , подкрепени от затворения някогашен министър председател Имран Хан, които имат най-вече места, да сформират държавно управление и да потвърдят своето болшинство. Той сподели, че в случай че те не могат да го създадат, други партии ще го създадат.

Медийният екип на Хан сподели, че Хан е дал да се разбере, че членовете, подкрепяни от неговия Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), няма да обединят сили с PML-N, PPP и придвижването Muttahida Qaumi (MQM) , трите най-големи партии, което демонстрира, че неговите самостоятелни няма да бъдат част от съдружно държавно управление.

Патовата обстановка пет дни след общите избори се трансформира в причина за безпокойствие, защото страната с нуклеарно оръжие се бори с икономическа рецесия и възходящо принуждение от страна на бойци.

Пакистан едвам избегна върховен дефолт предишното лят о посредством последния избавителен проект от 3 милиарда $ от Международния валутен фонд (МВФ), само че поддръжката на кредитора завършва през март, след което ще е нужна нова, разширена стратегия.

Договарянето на нова стратегия, и то бързо, ще бъде о т решаващо значение за новото държавно управление, което ще поеме стопанска система, обхваната от рекордно висока инфлация и муден напредък, породени от сложните промени.

" Имахме две срещи и ще има още ", сподели Шариф пред кореспонденти, имайки поради договарянията на неговата партия с ПНП. " Ще уведомим нацията, когато има решение. Всички би трябвало да действаме дружно в името на по-широкия народен интерес.

" Ние, с Божията воля, ще изиграем нашата роля " , с цел да се оправим с провокациите, пред които е изправен Пакистан, да противодействаме на инфлацията и да изправим разрушената стопанска система, сподели 72-годишният Шариф, който беше министър председател за 16 месеца до август.

Той сподели, че броят на PML-N в Народното събрание е повишен до 80 от 75 в понеделник с присъединението на самостоятелни към партията.

Няма незабавна информация за договарянията от PPP и се чака управлението на партията да приказва с кореспонденти по-късно във вторник.

Двете партии спорят кой да бъде министър-председател , като и двете желаят висшия пост.

Отделно, медийният екип на Хан сподели, че Хан е споделил на кореспонденти по време на явяване в съда в пандиза, че самостоятелните, подкрепени от неговия PTI, няма да образуват коалиция с трите най-големи партии, поставяйки завършек на слуховете, че може да се сътвори подобен съюз.

Хан беше вкаран в пандиза предишния месец, в това число откриване на държавни секрети, а на партията му беше неразрешено да взе участие в избори, принуждавайки членовете да се кандидатират като самостоятелни.
 Поддръжниците на Хан подготвени да сформират държавно управление в Пакистан
Поддръжниците на Хан подготвени да сформират държавно управление в Пакистан

Нито една партия няма болшинство в Народното събрание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР