Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) прие резолюция, с

...
Политическата асамблея на Европейската народна партия (ЕНП) прие резолюция, с
Коментари Харесай

Габриел доволна: ЕНП потвърди, че дава рамо за България в Шенген

Политическата асамблея на Европейската национална партия (ЕНП) одобри резолюция, с която още веднъж удостовери поддръжката си за присъединението на България към Шенген, заяви във Facebook вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Благодаря на Групата на ЕНП за мощната позиция и поредна поддръжка за приемането на България в Шенген, написа Габриел. Активно е съдействието ни с Испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз, с цел да стои тематиката високо в дневния ред, добави Габриел.

Присъединяването на България към Шенген е основен приоритет за страната ни и от значително значение за стабилността на Европа. Шенгенското пространство ще направи Европейски Съюз по-силен и резистентен на провокациите, пред които сме изправени, в случай че в него е България. Продължаваме дейния разговор за приемането на България в Шенген, добавя министърът.

Резолюцията настоятелно приканва всички партии членки на ЕНП да засилят напъните си в поддръжка на незабавното присъединение на Румъния и България към Шенгенското пространство, написа още Мария Габриел.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР