Политическа шизофрения. Така определи вчерашната невъзможност на депутатите да излъчат

...
Политическа шизофрения. Така определи вчерашната невъзможност на депутатите да излъчат
Коментари Харесай

Психиатър: Депутатите имат нужда от „социални шамари”

Политическа шизофрения. Така дефинира вчерашната неспособност на депутатите да излъчат ръководител на Народно събрание психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова пред.

" Това са хора, напълно ръководени от вътрешните си тласъци, без връзка с действителността. Парламентът е цветен букет от личностна патология, доминираха нарцисите. Те демонстрираха, че въобще не им пука за гласоподавателите. Те бяха напълно заети със личните си стремежи за величия ", означи психиатърът. 

По думите ѝ лекуването на депутатите са " обществени плесници ". " Във всички партии има качествени хора, само че те не излизат напред, а се употребяват за заряд. Гледаме едни и същи хора, които отново желаят да ръководят, макар неизпълнените обещания. Вече не желаеме тези лица, които показват долнопробно театро. Те ще счупят парламентарната система и тогава в действителност ще има тояги ", съобщи тя. И добави, че " политическият хайлайф " се състои от хора, ръководещи се от персонални тласъци, по тази причина не могат да се обединят към публичния интерес.

Социологът Кольо Колев счита, че вместо да вземат решение проблемите на нацията, депутатите се държат хлапашки. " Ако не си в положение да намериш най-елементарния ход - избор на ръководител на Народно събрание, какво можем да чакаме от Народното събрание? Всеки опит за единодушие наподобява като споразумение сред крадците, мошениците и лъжците. Всички се оказват в честен капан, от който няма излизане. Наблюдаваме безумна борба в Народното събрание. Надявам се да пристигна втория разсъдък. Колективната интоксикация посред им също играе роля. Все отново има късмет депутатите да са пораснали от през вчерашния ден до през днешния ден ", акцентира той.

Според продуцента Виктор Димчев Народното събрание е изглеждал като проблематична детска градина. " Парламентът през днешния ден ще се окаже в още по-абсурдна обстановка - при по-малко претенденти ще се постанова да избираме оня, който никой не желае да избере и Народно събрание ще остане блокирано. Не имам вяра това да са хората, които ще спасят България ", разяснява той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР