Политическа партия (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска здравният министър д-р незабавно

...
Политическа партия (Морал, Инициативност, Родолюбие) поиска здравният министър д-р незабавно
Коментари Харесай

Партия МИР поиска здравният министър незабавно да отмени заповедта, ограничаваща човешките права

Политическа партия (Морал, Инициативност, Родолюбие) изиска здравният министър доктор неотложно да анулира Заповед РД-01-856/ 19.10.2021 година или да подаде оставка. Това се споделя в позиция на партията, публикувана до медиите.

„ С тази заповед министърът на опазването на здравето жестоко нарушава човешките права, както и разделя българското общество на имунизирани и неимунизирани. За голямо страдание това не е първият случай, в който доктор Стойчо Кацаров разделя българското общество. След като раздели и жестоко обиди лекарите, които бяха и не престават да са на първа линия в борбата с COVID-19 министърът на опазването на здравето в този момент разделя и българското общество “, съобщи ръководителят на партия МИР. Той напомни обстоятелството, че партия МИР настояваше още през декември месец 2020 година страната да организира подробна и детайлна национална осведомителна акция за всяка една ваксина, с цел да може всеки един български жител да вземе осведомено решение и самичък да реши, дали да се имунизира или не.

„ Освен за наложителното осведомено единодушие на имунизирания партия МИР настояваше още в края на 2020 година да се организира наложителна и оптимално подробна осведомителна акция по отношение на всяка една ваксина. С подписването на осведомено единодушие цялата отговорност за настъпването на нежелани странични реакции пада върху пациента. Затова преди да бъде имунизиран всеки пациент, той би трябвало да е изцяло осведомен и осведомен с вероятните последствия. В тази връзка партия МИР прави и продължава да прави многократните опити да получи информация за прилагания лечебния протокол на инфектираните с Ковид-19 ”, съобщи доктор Ирена Парунева, член на НИС на партия МИР.

Според партия МИР такава осведомителна акция е била от извънредно и от първостепенно обвързване на страната. В позицията на партия МИР се показва още, че партията безапелационното се опълчва на това българските жители да бъдат изкуствено разделяни на имунизирани – неимунизирани, на ваксъри – антиваксъри, при изискване, че имунизирането е непринудено, а самата страна в лицето на служебния министър на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров не си е свършила работа и се е провалила.

„ Партия МИР предлага медицинският щаб на проф. Костов, който заради неразбираеми аргументи беше закрит, неотложно да бъде възобновен и всички решения да се взимат след изследването и мнението на водещи в страната здравни експерти. Настояваме здравният министър неотложно да поправя своята неточност и вместо за следващ път да разделя обществото и да нанася съществени загуби на българския бизнес, да събере здравните специалисти, представители на просветителните институции, на дребния и междинен бизнес, на туризма, на ресторантьорите и всички други заинтригувани страни и в разговор и с рационални причини да се дефинират най-адекватните и ефикасни ограничения за справяне с коронавирус рецесията, които с изключение на всичко друго да не нарушават и човешките права на българските жители и да не разделят българското общество на имунизирани и неимунизирани. Личен избор на всеки един човек е дали да се имунизира или не и този избор не може да бъде предопределян със заповеди, ограничавания и дискриминация “, зави още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Предвид наложените от служебния министър изключителни ограничения от партия МИР слагат и упорстват за отговор на следните въпроси:

1. Защо медицинските чиновници – лекари, медицински сестри и санитари в разгара на първите две талази на пандемията бяха оставени на произвола на ориста с безусловно непригодни и несъответстващи персонални защитни средства – маски, ръкавици, екипи?

2. Защо общопрактикуващите лекари лекуват и досега по телефона?! Най-вече децата?!

3. Защо се закри медицинският щаб на проф. Костов, без да се огласят резултатите от изследванията на водещи в страната експерти?

4. При печалните резултати за най-висока смъртност от Ковид-19 в международен мащаб има ли проучване на прилагания медицински протокол за лекуване на болните, който се ползва досега? Възможно ли е сбъркан лечебен протокол да води до този резултат?!

5. Защо не се признават тестванията за антитела на преболедували в домашни условия? Има забележителен брой хора, които заради този факт не могат да потвърдят своя имунитет.

6. Как се сформира смъртен акт на умрял в болнично заведение или на улицата без аутопсия? Кой забрани аутопсиите на нарочените за заболели с Ковид-19?

7. Предвид доста ниския % на имунизирани медицински и обществени чиновници (30-35%) след влизане на заповедта на здравния министър какъв брой от тези хора няма да бъдат позволени до работните си места? И по какъв начин страната ще компенсира тяхната липса?!
 Здравният министър: Не си даваме сметка какво ни чака, зеленият документ важи до момента в който не кажем друго Здравният министър: Не си даваме сметка какво ни чака, зеленият документ важи до момента в който не кажем друго
Почти 10 е сериозността на ситуацията по десетобалната система. Народът ни е изправен пред голямо тестване. Повечето хора не си дава...

8. Бизнесът и лечебните заведения просто ще останат без чиновници, клиенти или пациенти – в случай че всички неимунизирани 80% се имунизират още на следващия ден, защото те ще получат документ най-рано на 19.11.2021, т.е. след 1 месец. Кой и по какъв начин ще ги компенсира? Кой ще ги замести?!

9. Въз основа на кои подадени документи и позволения от производителя на съответната ваксина и надлежно Европейската организация по медикаментите ИАЛ удължава периода на валидност на имунизациите с 3 месеца? Защо страните, на които ги подарихме, просто ги бракуваха?!

10. Кой и по какъв начин тъкмо в реалност управлява контактните лица на новорегистрираните болни?

11. Кой и по какъв начин ще бъде осъден за издаването на подправени зелени документи?

От партия МИР са безапелационни, че здравният министър доктор Стойчо Кацаров със своите дейности и бездействия основава безпорядък и работи на правилото проба-грешка. „ Именно по тази причина настояваме здравният министър неотложно да анулира своята заповед, да даде отговор на поставените от партия МИР въпроси, както и да образува медицинския щаб, след което неотложно да подаде оставка заради своя неуспех в ръководството и оправянето с коронавирус рецесията, което нанася големи вреди на българското общество, бизнес и стопанска система “, съобщи ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР