Политическа партия МИР настоява веднага след конструирането на новото Народно

...
Политическа партия МИР настоява веднага след конструирането на новото Народно
Коментари Харесай

МИР предлага да спре предизборната кампания, всички кандидати за НС да помагат на бедстващите от наводненията - Политика

Политическа партия МИР упорства незабавно след конструирането на новото Народно заседание незабавно и предпочитано да се одобри Закон за ръководство при рецесии. От МИР показват взаимност и съпричастност с жителите на карловските села Богдан и Каравелово, които пострадаха откакто дигата на река Стряма се скъса и водата заля селата.

Законът за ръководство при рецесии е извънредно значим, тъй като посредством него с изключение на, че ще могат да се ръководят всички рецесии в страната, само че и по-важното, те ще могат да се предотвратяват, съобщи водачът на МИР Симеон Славчев. 

От партия МИР са подготвили план на Закона за ръководство при рецесии, който ще внесат още в първия работен ден на новото Народно заседание и ще упорстват той да бъде признат неотложно.

Основен акцент в Закона е построяването на Национална система за ръководство при рецесии. Предвижда се и основаването на регионални препоръки по сигурност и ръководство при рецесии, включващи регионалния шеф, заместител регионалните шефове, шефовете на дирекции в регионалната администрация, шефа на регионалната дирекция " Гражданска отбрана ", шефа на центъра за незабавна здравна помощ и представители на териториалните звена на централната администрация на изпълнителната власт. Чрез регионалните препоръки се реализира координацията сред локалната и централната власт, както и сред всички институции, имащи отношение към зародилата рецесия или изключителна обстановка. Законът за ръководство при рецесии планува всички общински препоръки да одобряват собствен проект за ръководство при рецесии, който става част от проекта на регионално равнище.

Освен за незабавното приемане на Закон за ръководство при рецесии, партия МИР упорства да се промени структурата на Министерски съвет и да бъде основано особено Министерство за изключителните обстановки и ръководство при рецесии. 

Заради бедственото състояние в карловските села, а и в огромна част от обитаемоте места в страната, партия МИР предлага да се спре краткотрайно предизборната акция и всички претенденти за народни представители от всички партии и обединения да се включат в избавителната интервенция и възобновяване на вредите от наводненията. От партия МИР обявиха, че всички техни претенденти за народни представители ще дадат персонален образец и ще се включат и оказват помощ на бедстващите хора и възобновяване на вредите.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР