Политическа партия АБВ има самочувствието, че влиза в кампанията за

...
Политическа партия АБВ има самочувствието, че влиза в кампанията за
Коментари Харесай

Румен Петков: Партията влиза в еврокампанията със самочувствие, ясни послания и ангажименти

Политическа партия АБВ има самочувствието, че влиза в акцията за европейските избори с доста ясни послания и задължения в обществената сфера, само че и във връзка с гарантирането на енергийната сигурност на страната, построяването на нуклеарната мощ в "Белене " и гарантирането на директна доставка на съветски газ. Това разяснява при визитата си във Варна водачът на партията Румен Петков.

"АБВ навлиза в решителната фаза на подготовката си за изборите за Европейския парламент, като една проевропейска политическа партия, която желае мощна и обединена Европа, Европа като най-хубаво място за живеене. Имаме ясни послания. Номинациите стартираха още на 6 февруари. Утре ще създадем първи техен прочит. Така че, влизаме в акцията със самочувствие “, означи Румен Петков.

Той разяснява, че следва взимането на решение за формата, под която партията ще взе участие в акцията за избор на евродепутати. „ Силен вид за нас е независимо присъединяване, тъй като то ще ни разреши да разгърнем цялата си политика. Разбира се, безапелационното решение в случай че желаеме да променим генерално стила и метода на ръководство в България е, ние да си създадем мощна лява лявоцентристка коалиция “, уточни той.

„ Еврепарламентът и Европейската комисия, позволиха редица несъответстващи решения и груби похищения върху интернационалното право “, уточни той и даде за образец случая с Венецуела, определяйки гласуваното от Европейския парламент решение като безумно от позиция на правовия ред и традициите във взаимоотношенията. „ Известно е, че в междудържавните връзки се признават страни, а не държавни управления и не президенти и да вземеш решение като Европарламент, че признаваш някой си като президент това е доста противен акт на беззаконие, на липса на чувство за чест, достолепие и правдивост “, разясни Петков.

Лидерът на АБВ добави, че всъщност това е казус, който може да връхлети Европа. „ На някой ще му хрумне да каже, че не признава президента Радев, на някой различен ще му пристигна да каже, че не признава президента на Сърбия, президента на Чехия. Това са безумни неща и в случай че желаеме ние да вървим напред като европейци и да приказваме за нашата ценностна система това са неприемливи актове “, уточни Румен Петков.

Той добави, че актуалните български евродепутати на процедура са взели участие в погазването на тези правила. „ Нашите депутати гласоподаваха и срещу построяването на Северен поток, не че има някакво значение. Само че на следващия ден ние ще би трябвало да отидем да се борим за директна доставка на съветски газ за България и Европа. След като сме тръгнали против Германия и Франция, какво чакаме те да създадат за нас? “, сподели още ръководителят на АБВ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР