Полимери беше изключително предприятие, единствено по рода си в България.

...
Полимери беше изключително предприятие, единствено по рода си в България.
Коментари Харесай

Вместо да даде заплати в Полимери, Банев предпочел да си купи кола, разказва юрист в дружеството

„ Полимери ” беше извънредно дружество, само по рода си в България. С влизането си там Баневи завариха едно работещо дружество с одобрени позиции. Още 2009 година стана ясно, че те нямат желание да го развиват. Можеше да бъдат направени хиляди неща ”. Това сподели в изявление за Нова тв юристът Мария Николова - бивш пълномощник на семейство Баневи, която работи с тях от 2008 година.
 Радан Кънев, юрист на Банев-младши и сестра му Раиса: Те желаят единствено дял от наследството от майка си  Иво Прокопиев: Каолин е противоположното на това, което е Полимери на Баневи
Първата ѝ задача като правист била да скапе съдружничество на Банев с Ветко Арабаджиев - притежател на хотел Маринела , който сега е разгласен за търсене по обвиняване за присъединяване в незаконна група за пране на пари и укриване на налози.

„ С тогавашния основен счетоводител в границите на няколко седмици събрахме към 1,5 милиона лв. по сметка на „ Полимери ”, които бяха от несъбрани вземания. Моето предложение към госпожа Банева, която беше изпълнителен шеф, беше да се изплатят заплати на служащите, които не бяха взимали пари от шест месеца. На задатък и заплата им бяха давани по 50 лв. с заричане, че идващия път ще си получат парите. Г-жа Банева сподели, че ще си намерения, само че по-късно се обади Николай Банев и сподели тези пари да му бъдат пуснати по негова сметка, тъй като счита да си купи автомобил ”, описа още Мария Николова.

По думите ѝ на процедура „ Полимери ” е оставено без никакви доходи. Тя посочи, че е била близка с двамата и е извънредно цинично да излязат и да се вършат на жертви.

На въпрос за какво е напуснала предприятието, Мария Николова изясни, че е имало опасност за сигурността ѝ. Тя обаче не пожела да опише повече, защото се води следствие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР