Полетите от Летище Варна до Лондон и обратно на авиокомпания

...
Полетите от Летище Варна до Лондон и обратно на авиокомпания
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних изпрати писмо до Националния щаб за спиране на полетите между Варна и Лондон

Полетите от Летище Варна до Лондон и назад на самолетна компания Wizz Air да бъдат прекратени до края на изключителното състояние, за запазване живота и здравето на жителите.

Това се споделя в писмо до ръководителя на Националния действен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски, изпратено през днешния ден от кмета на Варна Иван Портних.

Позицията му е подкрепена от управленията на Български лекарски съюз - Варна, МБАЛ „ Св. Анна “, ВМА - МБАЛ - Варна (Военноморска болница), УМБАЛ „ Св. Марина “, Медицинския университет „ Проф. Д-р Параскев Стоянов “, РЗИ - Варна, от регионалния и от общинския спешен щаб.

Повод за реакцията е публично известие, че се възобновяват полетите на самолетна компания Wizz Air сред Варна и Лондон от 16-ти април 2020 година Те ще бъдат осъществявани регулярно три пъти седмично - във вторник, четвъртък и събота.

„ В изискванията на карантина и въведените навременни ограничения от Националния действен щаб, през днешния ден Варна е съхранена като град, в който болестта е лимитирана и няма смъртни случаи. Причината е, че хиляди жители, макар компликациите, извършват съзнателно условията за обществена изолираност, дезинфекции, ограничение на контактите. Мотивирани сме да продължим да бъдем виновни - към себе си и околните си, само че за задачата е значимо да няма спомагателен риск от импортирана болест “, се споделя в писмото на кмета Иван Портних.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР