Полетът от Лондон до Ню Йорк за 80 минути може

...
Полетът от Лондон до Ню Йорк за 80 минути може
Коментари Харесай

Възможно ли е? 80 минути полет от Лондон до Ню Йорк

Полетът от Лондон до Ню Йорк за 80 минути може да се трансформира в действителност с поразителните хрумвания за нов свръхзвуков аероплан с нуклеарен мотор. 

Концепцията Hyper Sting е измислена от испанския дизайнер Оскар Винялс, който сподели, че в идващите години може да лети със 170 пасажери с повече от три пъти скоростта на звука или 4000 км/ч - съвсем два пъти по-висока от тази на Concorde, написа Daily Mail, представена от glas.news.
-->
„ Ядрен реактор със леден синтез “ е теоретична идея сега, само че той изясни, че тази новаторска система ще разреши потенциал от Mach 3,5, който ще задвижва два ramjet мотора и четири хибридни турбореактивни мотори от последващо потомство.

Hyper Sting ще е доста по-голям от Concorde, с дължина от 100 метра, което е с над 30 мета повече от Concorde, и обсег на крилата от 51 метра, спрямо 26 метра на Concorde.

„ Concorde беше брилянтна машина, доблестен опит, само че сътвори прекалено много излъчвания в околната среда, прекалено много звук в нашите общности и беше прекомерно безценен за работа. ", изясни Винялс.

Новата епоха на свръхзвуковите полети може да е тъкмо зад ъгъла, само че има провокации за превъзмогване, когато става въпрос за хвърчене по-бързо от скоростта на звука.

„ Днес има някои планове за нова епоха на свръхзвукови полети от разнообразни частни и публични начинания, някои от тях са в ход и след няколко години могат да се трансфорат в действителна идея. “ 

Името на дизайна (Hyper Sting) идва от формата на самолета, както Винялс изясни: „ Фюзелажът ще има формата на „ огромно жило “ с доста изострен „ нос “, който ще има функционалността да управлява предния въздушен поток (налягане/ скорост), с цел да се преразпредели върху централната част и над крилата. “ 

Въпреки че има вяра, че фантазията му може да се трансформира в действителност, дизайнерът от Барселона е наясно, че първо би трябвало да има прочут прогрес в технологиите.

„ Свръхзвуковите полети ще се завърнат, само че в този случай заради някои доста новаторски системи, като реактора за леден синтез, датата на вероятно произвеждане ще бъде след 2030 година и цената няма да е ниска. “

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР